Και δεν είναι αυτός που φαντάζεσαι…
Τελικά ένα ποτηράκι κρασί μαζί με το φαγητό, είναι ωφέλιμο; Οι μελέτες πάντως δείχνουν, ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει στον οργανισμό μας!
Σύμφωνα με μία πρόσφατη επιστημονική μελέτη που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ορισμένα αντιοξειδωτικά συστατικά του κρασιού, μπορούν να μειώσουν τις τιμές του σακχάρου στο αίμα, κάτι που δεν συμβαίνει με άλλα αλκολούχα ροφήματα.
Ψωμί: Tί θα συμβεί στο σώμα σας αν το κόψετε για ένα μήνα
Η έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Τουλέιν της Νέας Ορλεάνης, ανέλυσε στοιχεία για 312.400 ενήλικες με μέσο όρο ηλικίας τα 56 έτη, που δεν είχαν διαβήτη, καρδιαγγειακές νόσους ή καρκίνο κατά την έναρξη της μελέτης. Σε βάθος εντεκαετίας, 8.600 άτομα εξ αυτών απέκτησαν διαβήτη τύπου 2.
Τα δεδομένα στα οποία κατέληξε η έρευνα είναι τα εξής:
14% λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν διαβήτη, είχαν τα άτομα τα οποία κατανάλωνα μικρή ποσότητα κρασιού με το φαγητό τους, σε σχέση με αυτά που δεν κατανάλωναν καθόλου.
Αντιστρόφως, όσοι κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες, αυτό λειτουργούσε αντίστροφα, καθώς η υπερβολική κατανάλωση, αύξανε τις πιθανότητες εμφάνισής του.
Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές, αν οι ευεργετικές ιδιότητες αφορούν εξίσου το κόκκινο και το λευκό κρασί.
Φυσικά, ορισμένες ομάδες ατόμων όπως οι εγκυμονούσες, τα παιδιά αλλά και όσοι έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, δεν επιτρέπεται να πίνουν κρασί ή αλκοόλ, σε καμία ποσότητα. Σε κάθε περίπτωση, πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας!