Η πιο νόστιμη και εύκολη πίτσα μαργαρίτα που φτιάξατε ποτέ!

από natasa

Η πιο εύκολη πίτσα μαργαρίτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσετε!

Υλικά

1/2 δόση ζύμη για πίτσα
6 ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1½ φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα
1/2 φλιτζ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο για το ταψί

Για τη ζύμη

  • 500 γραμμ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί ή 00)
  • 320 ml χλιαρό νερό
  • 1 κύβο νωπή μαγιά 25 γραμμ. (ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Λίγο καλαμποκάλευρο για το άνοιγμα της ζύμης

Διαδικασία

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το δυνατό αλεύρι για πίτσα και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Κάνουμε λακούβα στο κέντρο.
  • Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το νερό της συνταγής και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά ενεργοποιηθεί η μαγιά. Όταν αφρίσει η επιφάνεια, είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε στη ζύμη για πίτσα.
  • Ρίχνουμε την ενεργοποιημένη μαγιά στο αλεύρι.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέσα στο νερό, και όλο μαζί το ρίχνουμε στο αλεύρι.
  • Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε κυκλικά, από το κέντρο του μείγματος προς τα έξω. Όταν γίνει μάζα η ζύμη (θα είναι αραιή), αδειάζουμε όλα τα υλικά στον πάγκο, καθώς και όσο αλεύρι έχει μείνει στη βάση του μπολ.
  • Με αλευρωμένα χέρια αρχίζουμε και ζυμώνουμε με δυνατές κινήσεις. Κάνουμε τραβήγματα στη ζύμη, ανοίγοντάς τη και ξαναμαζεύοντας την pizza. Όσο δουλεύουμε τη ζύμη της πίτσας στο χέρι, αυτή μεταμορφώνεται, γίνεται ελαστική, αποκτά συνοχή και γίνεται πολύ απαλή και λεία.
  • Λαδώνουμε ή αλευρώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη για πίτσα.
  • Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή 1 ώρα σε ζεστό σημείο.
  • Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.

Για την πίτσα

  • Κόβουμε πρώτα τις αποφλοιωμένες ντομάτες σε κυβάκια και τις αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Τις βάζουμε σε μπολ. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το μισό βασιλικό και το σκόρδο.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης, σε αλευρωμένη επιφάνεια με 35 εκ. διάμετρο. Συνεχίζουμε τη συνταγή για πίτσα και προετοιμάζουμε το ψήσιμο.
    Πασπαλίζουμε τη λαμαρίνα με το καλαμποκάλευρο. Στρώνουμε μέσα το φύλλο. Απλώνουμε το μείγμα ντομάτας με κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, τοποθετούμε την πίτσα και ψήνουμε για 15΄-20΄, μέχρι να ροδίσει καλά. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τον υπόλοιπο βασιλικό και είμαστε έτοιμοι να την απολαύσουμε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy