Τα πιο νόστιμα και αφράτα ρολάκια κανέλας

από natasa

Είναι το γλύκισμα στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς

Για τη ζύμη:

  • 2 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 1/4 κ. γλυκού μαγιά ξηρή (στιγμής)
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό

Για τη γέμιση:

  • 1/4 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ. σούπας κανέλα
  • 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη

Για το γλάσο:

  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2-3 κ. σούπας γάλα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάλε το νερό, το γάλα και τις δύο κουταλιές βούτυρο και ζέστανέ τα στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 45 δεύτερα.
  • Ρίξε το υγρό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι, πρόσθεσε το αυγό και ζύμωσέ τα για περίπου τέσσερα λεπτά, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη.
  • Βάλε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο μπολ και άφησέ τη να “ξεκουραστεί” για πέντε λεπτά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 90 βαθμούς και σβήσ’ τον μετά από 10 λεπτά.
  • Με τον πλάστη, άνοιξε τη ζύμη σε ορθογώνιο ταψί και άπλωσε από πάνω το μαλακό βούτυρο και πασπάλισε με το μείγμα μαύρης ζάχαρης και κανέλας.
  • Τύλιξε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ρολό και κόψε σε εννιά (9) ίσια κομμάτια.
  • Βάλε τα ρολάκια σε ένα ταψί ελαφρώς βουτυρωμένο και κάλυψέ τα με αλουμινόχαρτο.
  • Αφού σβήσεις το φούρνο, βάλε το ταψί μέσα και άφησέ τα για 20 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Βγάλε το αλουμινόχαρτο, άναψε ξανά το φούρνο στους 190 βαθμούς C και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά τη ζάχαρη άχνη με το γάλα και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο το γλάσο.
  • Ρίξε το γλάσο πάνω από τα ρολά και σέρβιρε.

πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy