Τα φρούτα αποτελούν σημαντικό μέρος της ισορροπημένης διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς παρέχουν πλούσιες πηγές θρεπτικών ουσιών που είναι ουσιώδεις για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα φρούτα που η έγκυος πρέπει να αποφεύγει.
Αυτά περιλαμβάνουν:
Καρπούζι
Ένα ζουμερό καρπούζι μπορεί να φαίνεται σαν το μόνο που χρειάζεστε για να δροσιστείτε, ωστόσο ίσως να θέλετε να το σκεφτείτε. Καθώς το καρπούζι είναι πλούσιο σε σάκχαρα και μπορεί να αυξήσει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας.
Επιπλέον, το καρπούζι είναι διουρητικό, που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή των τοξινών από το σώμα. Αλλά μπορεί επίσης να αναγκάσει το σώμα να αποβάλλει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά πριν αυτά αφομοιωθούν από τον οργανισμό, θέτοντας σε κίνδυνο τη συνολική υγεία σας.
Μπανάνα
Ως πλούσια πηγή βιταμινών και μετάλλων, οι μπανάνες είναι γνωστές για τα πολλά οφέλη τους για την υγεία, όπως η βελτίωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, η προώθηση της υγείας του πεπτικού συστήματος και η υποστήριξη της υγείας της καρδιάς.
Ωστόσο, οι μπανάνες ίσως να είναι καλύτερο να αποφεύγονται στην εγκυμοσύνη, καθώς περιέχουν χιτινάση, ουσία που μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες. Έτσι, εάν έχετε ιστορικό αλλεργιών, ίσως να είναι καλύτερο να τις αποφύγετε.
Φρούτα σε κονσέρβα
Τα κονσερβοποιημένα φρούτα μπορεί να είναι πιο βολικά αλλά συχνά περιέχουν μεγάλο αριθμό συντηρητικών, τα οποία μπορεί να είναι τοξικά για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου εάν καταναλωθούν σε υψηλές ποσότητες. Ανάλογα με τα κονσερβοποιημένα φρούτα, μπορεί επίσης να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, κάτι που είναι ιδιαίτερα επιβλαβές εάν έχετε προδιάθεση για διαβήτη κύησης.