Συναγερμός για κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα – Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες

από natasa

Κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα – Συναγερμός έχει σημάνει για τον καύσωνα που θα σαρώσει την Ελλάδα και φυσικά προκαλεί προβλήματα και στα σχολεία.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνει και σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, καθώς ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Βασίλη Κικίλια.

Να σημειωθεί πως η διεξαγωγή των Πανελληνίων δεν θα επηρεαστεί από τη λειτουργεία ή όχι των σχολείων. Η περιφέρεια Αττικής δεν έχει κάποια εμπλοκή πέρα από το να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που κηρυχθεί από το Υπουργείο η Αττική σε κατάσταση υψηλής κινητοποίησης. Σε αυτή την περίπτωση θα παράσχει υδροφόρες και μηχανήματα έργου όπου της ζητηθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι, μια τρεις μέρες θα μείνουν κλειστά τα σχολεία στη Χαλκίδα εξαιτίας του επερχόμενου καύσωνα, που θα φέρουν υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα από αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 θα μείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού.

Οι Παιδικοί Σταθμοί,τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική. Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών από τις υψηλές θερμοκρασίες.

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy