Σίγουρα δεν το γνωρίζατε μέχρι σήμερα – Τι πρέπει να προσέξετε με τον κιμά για να μην πάθετε τροφική δηλητηρίαση

από natasa

Οι πιο λαχταριστές συνταγές γίνονται με μοσχαρίσιο κιμά. Ο μοσχαρίσιος κιμάς αποτελεί την πιο συχνή επιλογή ανάμεσα στα διαφορετικά είδη κιμάδων. Οι παρασκευές στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι τόσες πολλές που καλύπτουν όλα τα γούστα. Αποτελεί έναν εύκολο τρόπο να εντάξει κανείς στην διατροφή του πρωτεΐνες.

Οι Ελληνίδες νοικοκυρές αναζητούν εύκολες και γρήγορες παρασκευές με κιμάδες για τα παιδιά τους, μιας και δίνουν νόστιμες επιλογές. Άλλωστε κάθε παρασκευή είναι και μια απόλαυση. Ωστόσο, πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Όπως αναφέρει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, λοιπόν, στο argiro.gr ο μοσχαρίσιος κιμάς έχει θρεπτική αξία παρόμοια με εκείνη του νωπού κρέατος. Πρόκειται για ένα είδος κρέατος εξαιρετικά πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, βιταμίνες και μέταλλα. Οι πρωτεΐνες του είναι της τάξεως των 26 γραμμαρίων σε 100 γραμμάρια κρέατος. Παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα. Μπορεί να βελτιώσει την ανάπτυξη και τη συντήρηση των μυών, καθώς επίσης και την απόδοση μας σε περίοδο άσκησης. Ως πλούσια πηγή σιδήρου, μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο αναιμίας και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και την ανάπλαση των κυττάρων.

Συνοψίζοντας για τον κιμά, προσέξτε τα παρακάτω:

  • Όταν αγοράζουμε κιμά, φροντίζουμε να πάρουμε όση ποσότητα κιμά χρειαζόμαστε για την συγκεκριμένη ημέρα.
  • Δεν σας συνιστώ να κρατάτε τον κιμά στην συντήρηση του ψυγείου για πάνω από 24 ώρες, γιατί είναι ευαίσθητο προϊόν και αλλοιώνεται γρήγορα.
  • Μόλις φτάνουμε στο σπίτι από το κρεοπωλείο, η πρώτη μας δουλεία είναι να βγάζουμε τον κιμά από τη συσκευασία του και να τον τοποθετούμε σε ανοξείδωτο σκεύος, εάν είναι δυνατόν με σχάρα, για να στραγγίζουν τα υγρά του.
  • Τον φυλάμε πάντα στο ράφι του ψυγείου με την πιο δυνατή θερμοκρασία, μακριά από ανοιχτά τρόφιμα, λαχανικά και φρούτα.
  • Απολυμαίνουμε κάθε επιφάνεια που ακουμπάμε τον κιμά πολύ καλά και δεν ζυμώνουμε ποτέ τον κιμά και ταυτόχρονα πιάνουμε αλατιέρα και πιπερόμυλο γιατί μεταφέρουμε βακτηρία.
  • Ο κιμάς που περισσεύει, καλό είναι να καταψύχεται αμέσως αφού τον τυλίξουμε πολύ καλά με σακούλα τροφίμων.
  • Ένα μείγμα κιμά για μπιφτέκια, κεφτεδάκια, ρολό μπορεί να σταθεί σκεπασμένο καλά μέχρι και μια νύχτα. Έτσι θα γίνουν πολύ πιο νόστιμα τα φαγητά σας.
  • Όταν φτιάχνουμε μείγμα κιμά για ρολό, φροντίζουμε να έχει λίγο λίπος ο κιμάς για να ενυδατώνεται το ρολό και να μην σκάει στην επιφάνεια. Έτσι το ρολό σας θα είναι ζουμερό και καλοψημένο. Δείτε περισσότερα μυστικά για τέλειο ρολό κιμά εδώ.
  • Αν θέλω να φτιάξω σάλτσα κιμά και είναι πολύ λιπαρός, τον ροδίζω σε αντικολλητικό σκεύος χωρίς λιπαρή ουσία και τον αφήνω να στραγγίσει σε σουρωτήρι το λίπος του ή σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Δοκιμάστε να ψιλοκόψετε μονοί σας με υπομονή κρέας ή πουλερικό για κιμά έχει τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα και νομίζω ότι είναι και πιο νόστιμο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy