Πολύ δυσάρεστα νέα για όσους χρησιμοποιούν Air Fryer καθημερινά

από natasa

Η αγαπημένη ηλεκτρική συσκευή κρύβει πολλούς περισσότερους κινδύνους από όσους φανταζόμασταν

Οι φριτέζες αέρος έχουν γίνει βασικό στοιχείο στη ζωή των καθημερινών Αμερικανών, καθώς και των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, οπότε θα περίμενε κανείς να ξέρουμε πώς να τις χρησιμοποιούμε. Εσείς δεν θα το κάνατε;

Λοιπόν, προφανώς τις χρησιμοποιούμε λάθος, σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα.

Ναι, δεν μπορείτε να μαγειρέψετε ολόκληρο κοτόπουλο, επειδή απλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να κυκλοφορήσει ο ζεστός αέρας και η μέση θα παραμείνει ωμή – εκτός αν ο πάγκος της κουζίνας σας χωράει ένα τεράστιο.

Υπάρχουν επίσης τα προφανή πράγματα, όπως τα ζυμαρικά και το ρύζι – γιατί σαφώς πρέπει να τα βράσετε, αλλά και τα φρέσκα χόρτα είναι επίσης απαγορευτικά.

Το οποίο μας φέρνει στο επόμενο θέμα που θεωρείται από τους ειδικούς ως εξαιρετικά σημαντικό, με έναν από αυτούς να είναι ο Dr. Richard Anderson, ο οποίος έχει μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να καθαρίζετε σωστά τη φριτέζα αέρος – και πόσο συχνά πρέπει να την καθαρίζετε.

Ο Anderson, ο οποίος είναι επικεφαλής της μάθησης και της ανάπτυξης στην High Speed Training, δήλωσε (μέσω της Daily Express): «Συνιστάται να κάνετε έναν ελαφρύ καθαρισμό της φριτέζας αέρα μετά από κάθε χρήση και έναν βαθύτερο καθαρισμό κάθε μήνα ή κάθε λίγες χρήσεις, αν μαγειρεύετε τακτικά λιπαρά φαγητά.

«Για ένα μηνιαίο βαθύ καθαρισμό, θα πρέπει να καθαρίσετε όλα τα εξαρτήματα και το εσωτερικό της συσκευής πιο καλά για να απομακρύνετε τα καμένα τρόφιμα, το λίπος και τις οσμές».

Συνεχίζει: «Παρόλο που ορισμένες φριτέζες αέρος επισημαίνονται ως ασφαλείς για πλυντήριο πιάτων, τα πλυντήρια πιάτων μπορούν να απογυμνώσουν την αντικολλητική επίστρωση στα εξαρτήματα της φριτέζας αέρος.

«Για επίμονο, ψημένο λίπος, δοκιμάστε να γεμίσετε το δίσκο ή το συρτάρι με νερό, ρίξτε μέσα ένα δισκίο πλυντηρίου πιάτων και αφήστε το να μουλιάσει όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, απλά ξεπλύνετε το πιάτο την επόμενη μέρα».

Είναι απίστευτα σημαντικό να καθαρίζετε τη φριτέζα αέρος σας, καθώς περιέχει πολυφθοροαλκυλικές ουσίες (PFAS), οι οποίες είναι μια ομάδα χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται σε συσκευασίες τροφίμων, είδη υγιεινής, αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη και χαλιά.

Αυτές οι χημικές ουσίες δεν «διασπώνται εύκολα στον οργανισμό», σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, και μπορεί να καταλήξουν να υπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ ορισμένες έρευνες έχουν από τότε υποδείξει ότι η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει καρκίνο.

Ωστόσο, αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα, εκτός εάν η φριτέζα σας έχει υποστεί ζημιά ή, σύμφωνα με τα λόγια του Dr Karan Rajan, σκοπεύετε να μασουλήσετε «την επένδυση της φριτέζας σας» – κάτι που ελπίζω να μην συμβαίνει.

πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ