Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγονται στην εγκυμοσύνη

από natasa

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η λαχτάρα της εγκύου για τα αγαπημένα της φαγητά είναι φυσιολογικό να μεγαλώνει. Άλλωστε δεν είναι κατάλληλη στιγμή για ακραίες δίαιτες, αλλά για μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Ενώ τα περισσότερα τρόφιμα είναι ασφαλή, υπάρχουν κάποιες τροφές που θα έπρεπε να αποφεύγονται από μία έγκυο.

Ωμά κρέατα

Η κατανάλωση ωμού κρέατος μπορεί να βλάψει την έγκυο και το έμβρυο. Το κρέας που δεν είναι καλά μαγειρεμένο μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις από μικρόβια.

Ωμά αυγά

Τα ωμά αυγά καθώς και οι παρασκευές με ωμό αυγό σας βάζουν σε κίνδυνο να κολλήσετε το μικρόβιο της σαλμονέλας.

Τυριά

Είναι καλό να αποφεύγονται τα τυριά που εμπεριέχουν κάποιου είδους μύκητα όπως π.χ Roquefort, Camembert, Gorgonzola καθώς είναι πιθανή η ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών.

Λαχανικά

Η κατανάλωση λαχανικών είναι απαραίτητη και οι σαλάτες δεν θα πρέπει να λείπουν από τη διατροφή της εγκύου. Όμως θα πρέπει να είστε πολύ προσεχτικές με το πλύσιμο τους γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος του τοξοπλάσματος.

Ψάρια

Όπως και το κρέας έτσι και τα ψάρια θα πρέπει να είναι καλά ψημένα και καλό θα ήταν να μείνετε μακριά από ψάρια που περιέχουν μεγάλες ποσότητες υδραργύρου όπως π.χ. ο ξιφίας, το σκουμπρί, ο σολωμός και ο τόνος.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε τον γυναικολόγο σας που θα σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Φωτογραφία: freepik.com

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy