Ποια είναι η καλύτερη ώρα το πρωί για να πιείτε τον πρώτο σας καφέ

από natasa

Ο πρωινός καφές είναι μία από τα πιο αγαπημένες συνήθειες σε πολλές χώρες παγκοσμίως

Σύμφωνα με το Johns Hopkins, ο καφές προσφέρει πολλά περισσότερα στον οργανισμό από μία ενεργειακή ώθηση. Ο καφές επηρεάζει θετικά την υγεία σας και σας βοηθά να ζήσετε περισσότερο.

Πρόσφατες μελέτες διαπίστωσαν ότι οι καταναλωτές καφέ έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από στεφανιαία νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο καφές μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και της νόσου του Πάρκινσον και προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα το πρωί για καφέ

Ο καφές για να είναι πιο αποτελεσματικός, πρέπει να καταναλώνεται 30 λεπτά έως μία ώρα μετά το ξύπνημα, αναφέρει σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Michael Grandner, διευθυντής του προγράμματος για τον ύπνο και την υγεία στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Ο Δρ Grandner εξηγεί επίσης ότι χρειάζονται τουλάχιστον 20 έως 30 λεπτά για να αισθανθεί κάποιος τις επιδράσεις του πρωινού του καφέ, αφού αυτός απορροφηθεί από την κυκλοφορία του αίματος.

Η καθυστέρηση του πρώτου φλιτζανιού καφέ έχει κάποιο όφελος, αναφέρει ο ίδιος. Τα επίπεδα κορτιζόλης ενός ατόμου (η ορμόνη του στρες) βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους πρωί πρωί και πέφτουν σε φυσιολογικά επίπεδα μεταξύ 8 π.μ. και 10 π.μ. Όταν καταναλώνετε καφέ, η καφεΐνη αυξάνει επίσης αυτά τα επίπεδα κορτιζόλης. Η καθυστέρηση αυτού του φλιτζανιού θα μπορούσε να σας γλιτώσει από το να χτυπήσουν «κόκκινο» πρωί πρωί οι ορμόνες του στρες και του άγχους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τεχνικά δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να πίνετε τον καφέ σας πρωί πρωί. Καμία έρευνα δεν αποδεικνύει τυχόν αρνητικές επιπτώσεις.

Αν θέλετε να πιείτε τον πρώτο σας καφέ μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, δεν θα πάθετε κάτι. Μην ανησυχείτε. Αυτό δεν θα έχει κάποιες επιπτώσεις στην υγεία σας. Απλά, αν δώσετε στον εαυτό σας λίγο χρόνο πριν αρχίσετε να πίνετε καφέ, μπορεί να αποκομίσετε περισσότερα οφέλη από το αγαπημένο σας ρόφημα.

Πόσο καφέ μπορούν να πίνουν οι γυναίκες κάθε μέρα;

Σύμφωνα με το Johns Hopkins, η υπερβολική πρόσληψη καφέ με καφεΐνη μπορεί να σας κάνει νευρική και να προκαλέσει:

  • Αυξημένο καρδιακό ρυθμό
  • Αυξημένη αρτηριακή πίεση
  • Άγχος
  • Προβλήματα στον ύπνο.

Πόση ποσότητα καφέ είναι λοιπόν η βέλτιστη για να πίνετε για να έχετε όλα τα οφέλη, αλλά να αποφύγετε τις αρνητικές παρενέργειες;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ασφαλές για τις περισσότερες γυναίκες να πίνουν τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα με μέγιστη πρόσληψη 400 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης. Η περιεκτικότητα σε καφεΐνη μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του καφέ, αλλά ένα μέσο φλιτζάνι έχει περίπου 95 χιλιοστόγραμμα.

Αν όμως είστε έγκυος ή θηλάζετε, οι κανόνες είναι διαφορετικοί. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας πριν προσθέσετε καφεΐνη στη διατροφή σας. Αν ο καφές σας προκαλεί νευρικότητα, φροντίστε να μην το παρακάνετε: Η ανοχή στην καφεΐνη είναι διαφορετική για τον καθένα. Μπορείτε να εξακολουθήσετε να απολαμβάνετε κάποια από τα πιθανά οφέλη για την υγεία σας πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα, ή ακόμα και ντεκαφεϊνέ.

Επίσης, να θυμάστε ότι το τι προσθέτετε στον καφέ σας μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πόσο υγιεινό είναι πραγματικά το ρόφημα. Αντί να φορτώνετε κρέμα γάλακτος και ζάχαρη, δοκιμάστε να προσθέσετε έως και δύο κουταλιές της σούπας γάλα, υποκατάστατο γάλακτος και χρησιμοποιήστε φυσικά γλυκά μπαχαρικά και αρωματικά.

πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy