Οκτώ τροφές που δεν έχουν ημερομηνία λήξης

από natasa

Η σωστή διατροφή έχει κι άλλες πτυχές από το να τρώμε απλώς υγιεινά, με πολλά φρούτα και λαχανικά. Πρέπει να προσέχουμε και πως διαχειριζόμαστε τα υλικά μας. Βέβαια υπάρχουν και τρόφιμα που δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Τα λεγόμενα τρόφιμα μακράς διαρκείας. Ποια είναι τα πιο γνωστά;

Τα 8 πιο γνωστά τρόφιμα χωρίς ημερομηνία λήξης

Μέλι

Το μέλι περιέχει ειδικά ένζυμα που αναστέλλουν την ανάπτυξη βακτηρίων. Κρατήστε το δοχείο καλά κλεισμένο για να αποφύγετε την κρυστάλλωση και σε σκοτεινό, δροσερό ντουλάπι. Ακόμα κι αν το μέλι «κρυσταλλώσει» βάλτε το βάζο σε ένα μπολ με ζεστό νερό και ανακατέψτε απαλά μέχρι να λιώσει.

Ρύζι

Το ρύζι, κάθε τύπου, διατηρείται για χρόνια. Απλά φροντίστε να το αποθηκεύετε σε καλά κλεισμένο δοχείο ώστε να μη φωλιάσουν μέσα έντομα. Η μόνη εξαίρεση είναι το καστανό ρύζι, το οποίο έχει φυσικά έλαια που το κάνουν να ταγγίζει πιο γρήγορα.

Στιγμιαίος καφές

Σε αντίθεση με τους φρεσκοαλεσμένους κόκκους, ο στιγμιαίος καφές δεν περιέχει υγρασία. Μπορεί λοιπόν να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα αρκεί να μην περνάει αέρας από το καπάκι.

Λευκό ξίδι

Λόγω της υψηλής οξύτητάς του, ένα μεγάλο μπουκάλι λευκό, αποσταγμένο ξίδι θα παραμείνει αναλλοίωτο μέχρι την τελευταία σταγόνα. Κάτι που είναι πολύ καλό δεδομένου ότι το χρησιμοποιείτε όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και στην καθαριότητα του σπιτιού.

Εκχύλισμα βανίλιας

Το αγνό, 100% πραγματικό εκχύλισμα βανίλιας που αρωματίζει όλα τα αγαπημένα μας επιδόρπια αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανθεκτικό λόγω της περιεκτικότητάς του σε αλκοόλ που το διατηρεί φρέσκο ​​(και αρωματικό) για πολύ καιρό.

Αλάτι

Το αλάτι ή το χλωριούχο νάτριο, είναι ένα φυσικό ορυκτό που βρίσκεται στη γη. Δεν αποτελεί λοιπόν μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το καρύκευμα παραμένει φρέσκο. Η ιωδίωση, ωστόσο, μειώνει τη διάρκεια ζωής σε περίπου πέντε χρόνια, επομένως προσέξτε το θαλασσινό αλάτι.

Φασόλια ξερά

Τα όσπρια έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ακόμα κι αν κιτρινίσουν, δεν επηρεάζεται η ποιότητα και η γεύση τους, σύμφωνα με τους ειδικούς. Διατηρήστε τα σε βάζα ή δοχεία, και καταναλώστε τα άφοβα.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη – λευκή, καστανή ή ακόμα και σε σκόνη – δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν αναπτύσσονται βακτήρια. Ακόμα κι αν πετρώσει, είναι κατάλληλη για κατανάλωση.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy