Σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης εύκολα, αφράτα, υγιεινά και χορταστικά που τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά (για 12 κουλούρια) :
- 650γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 350γρ. νερό
- 2 φακελάκια ξήρή μαγιά
- 50γρ. ζάχαρη
- 15γρ. αλάτι
- 80γρ. καλαμποκέλαιο
Για την επικάλυψη:
- 500γρ.νερό
- 2κ.σ ζάχαρη
- σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπoλ βάζουμε πρώτα το νερό(χλιαρό) και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η μαγιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε στην αρχή με μία κουτάλα και μετά με το χέρι μέχρι να γίνει μία μαλακή και ελαστική ζύμη. (Μπορείτε να βάλετε τα υλικά στο μίξερ και να χτυπήσετε με το γάντζο.)
Λαδώνουμε ένα μπολ και μεταφέρουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει.
Κόβουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και σχηματίζουμε τα κουλούρια.
Βουτάμε το κάθε κουλούρι στο νερό με τη ζάχαρη και μετά στο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200° για 25 – 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Δείτε επίσης: Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι