Δεν θα σας τα πει κανείς: Τα 5 κόλπα για να διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι

από natasa

Ένα από τα φρούτα που φωνάζουν καλοκαίρι είναι το καρπούζι, το οποίο είναι ένα από τα φρούτα που είναι πάντα στο καλοκαιρινό τραπέζι ανεξάρτητα για ποιο γεύμα της μέρας μιλάμε.

Το καρπούζι είναι ένα φρούτο που ανεξάρτητα από το μέγεθος του, είναι πάντα η πρώτη επιλογή για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, είτε αυτή είναι μετά από μια βουτιά στην θάλασσα, είτε για πρωινό ή ακόμα και ως κανονικό γεύμα συνοδευόμενο με άλλα φρούτα ή αλλαντικά και τυριά επιλογής.

Ωστόσο για να μπορεί κάποιος να το απολαύσει σωστά, πρέπει να ξέρει αυτά τα 5 μυστικά που θα τον βοηθήσουν να γλυτώσει την απογοήτευση και να φέρει σπίτι του ένα γλυκό και ζουμερό καρπούζι.

1. Αναζητήστε μια κίτρινη περιοχή

Η περιοχή εκείνη είναι αρκετά σημαντική αφού ήταν εκείνη που ακουμπούσε το χωράφι κατά την διάρκεια της ανάπτυξης του. Οπότε, μια λευκή ή ελαφρώς κίτρινη περιοχή δεν είναι καλό σημάδι αφού το καρπούζι θα είναι άγουρο. Γι’ αυτό αναζητάτε μια περιοχή με βαθύ κίτρινο χρώμα, κάτι που αποδεικνύει την δροσερότητα και ωριμότητα του καρπουζιού.

2. Αποφύγετε την γυαλάδα

Όταν ένα καρπούζι ξεκινά να ωριμάζει ένα σημάδι που είναι αρκετά εμφανές είναι η γυαλάδα του. Κάτι που δεν θα έχει ένα ώριμο καρπούζι αφού κατά την περίοδο εκείνη ξεκινά να γίνεται θαμπό.

3. Δώστε προσοχή στο κοτσάνι

Ακόμα ένα από τα πιο εύκολα σημάδια που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι το κοτσάνι του καρπουζιού το οποίο πρέπει να είναι ξηρό, για να επιδεικνύετε η ωριμότητα του. Αν το κοτσάνι είναι πράσινο τότε το καρπούζι έχει συλλεχθεί πολύ νωρίς και θα είναι άγουρο.

4. Χτύπημα

Δεν είναι μύθος όπως πολύ πιστεύαμε, αλλά είναι μια λαϊκή τακτική και χτυπώντας το καρπούζι αναζητάς τον ήχο που θα σε κάνει να καταλάβει ποιο αξίζει να αγοράσεις. Αν το καρπούζι ακούγετε κούφιο είναι έτοιμο να μπει στο καλοκαιρινό σας τραπέζι.

5.Μέγεθος

Κάτι που πολλοί δεν περιμένουν είναι ότι το μέγεθος μετρά για την επιλογή καρπουζιού. Προτιμάτε πάντα ένα καρπούζι μεσαίο μεγέθους, αλλά να θυμάστε να νιώθετε το βάρος του αφού πρέπει να το νιώθετέ πιο βαρύ απ’ ότι φαίνεται

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy