Αυτός είναι ο καφές που «σβήνει» τις ρυτίδες

από natasa

Ο καφές είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του με ενέργεια και διαύγεια.

Η καφεΐνη που περιέχει ο καφές δρα ως φυσικό διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος, βοηθώντας στην αύξηση της εγρήγορσης και της συγκέντρωσης. Πολλοί άνθρωποι στηρίζονται στον πρωινό καφέ τους για να ξυπνήσουν πλήρως και να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της ημέρας με ενθουσιασμό και αποδοτικότητα.

Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cosmetic Dermatology αποκαλύπτει ότι ο καφές είναι επίσης ένας πολύτιμος σύμμαχος στην καθυστέρηση της γήρανσης του δέρματος.

Εκτός από τα άλλα οφέλη του, ο καφές μπορεί να ενταχθεί στη ρουτίνα ομορφιάς σας. Χρησιμοποιείται μαζί με τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος και συμβάλλει στην πρόληψη των ρυτίδων.

Ποιος τύπος καφέ προσφέρει αυτά τα οφέλη;

Μια πρόσφατη έρευνα εξέτασε τις επιδράσεις ποτών όπως ο καφές, το αλκοόλ και τα ζαχαρούχα ροφήματα στη γήρανση της επιδερμίδας του προσώπου. Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο καφές έχει προστατευτικές ιδιότητες για το δέρμα του προσώπου, συνδέοντας την κατανάλωσή του με μειωμένο κίνδυνο γήρανσης.

Ο καφές, ειδικά ο εσπρέσο, περιέχει πολυφαινόλες που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν οξειδωτικό στρες και επιταχύνουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Το χλωρογενικό οξύ στον εσπρέσο προστατεύει από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας και μειώνει την υπερμελάγχρωση των κηλίδων από τον ήλιο. Επίσης, η καφεΐνη αποτελεί βασικό συστατικό των αντιγηραντικών προϊόντων, προστατεύοντας τα χρωμοσώματα και καθυστερώντας τη γήρανση του δέρματος.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy