Αυτό είναι το ιδανικό βραδινό αν θες να χάσεις βάρος

από natasa

Στην προσπάθεια επίτευξης και διατήρησης ενός κανονικού βάρους, το δείπνο φαίνεται πως παίζει καθοριστικό ρόλο.

Πέρα από την καταμέτρηση των θερμίδων, το θέμα είναι να επιλέγεις τις σωστές τροφές που όχι μόνο θα ικανοποιήσουν την πείνα σου, αλλά θα ενισχύσουν το μεταβολισμό σου  κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος ενώ κοιμάσαι.

1. Επίλεξε άπαχες πρωτεΐνες και λαχανικά

Ένα ισορροπημένο δείπνο πρέπει να περιέχει μια καλή πηγή άπαχων πρωτεϊνών, όπως κοτόπουλο, ψάρι ή όσπρια, συνοδευόμενα από μια ποικιλία φρέσκων λαχανικών ή λαχανικών στον ατμό. Αυτές οι τροφές παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά χωρίς να προσθέτουν κενές θερμίδες.

2. Απόφυγε τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες

Περιόρισε ή εξάλειψε τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες, όπως το λευκό ψωμί, το λευκό ρύζι και τα ζυμαρικά . Αντ ‘αυτού, επίλεξε δημητριακά ολικής αλέσεως όπως κινόα , καστανό ρύζι , ή βρώμη , τα οποία θα παρέχουν ενέργεια βραδείας απελευθέρωσης και θα σε “κρατήσουν”.

3. Μερίδες ελέγχου

Αν και τα υγιεινά τρόφιμα είναι σημαντικά, το ίδιο ισχύει και για την ποσότητα που καταναλώνεται. Έλεγξε τις μερίδες και απόφυγε την υπερκατανάλωση τροφής, ακόμη και όταν πρόκειται για υγιεινά τρόφιμα.

4. Πίνε αρκετό νερό

Μείνετε ενυδατωμένος κατά τη διάρκεια του δείπνου και απόφυγε τα ζαχαρούχα ή αλκοολούχα ποτά, τα οποία μπορούν να προσθέσουν περιττές θερμίδες.

5. Προγραμμάτισε

Προετοίμασε τα δείπνα σου εκ των προτέρων για να αποφύγεις να καταφύγεις σε γρήγορες και ανθυγιεινές επιλογές. Ο προγραμματισμός των γευμάτων θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τον έλεγχο του τι τρως και να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές.

Πηγή: esquire.gr

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy