Αυτοί είναι οι ξηροί καρποί που σε αδυνατίζουν

από natasa

Μοιάζει αντιφατικό αλλά το 15% των θερμίδων από τους ξηρούς καρπούς δεν απορροφούνται από το σώμα εξαιτίας του υψηλού περιεχομένου τους σε φυτικές ίνες, καθώς και σε άλλα άπεπτα στοιχεία.

Αυτοί είναι λοιπόν οι ξηροί καρποί που σε αδυνατίζουν!

Εν ολίγοις και χορταίνεις και δεν παχαίνεις, αν ελέγχεις φυσικά την ποσότητα που καταναλώνει. Μάλιστα, οι ειδικοί τονίζουν ότι σε βοηθούν να κάψεις λίπος από την κοιλιά.

Οι ξηροί καρποί χαρίζουν δύναμη και υγεία και είναι πλούσιοι σε διατροφικά στοιχεία. Περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το φολικό οξύ, βιταμίνη Ε, μέταλλα (σίδηρος, ασβέστιο, κάλιο, ψευδάργυρος), ιχνοστοιχεία (χαλκός, σελήνιο), αλλά και πολλά φυτοθρεπτικά στοιχεία (πολυφαινόλες, φυτικές στερόλες).

Είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, αποτελούν καλή πηγή αργινίνης και αν και είναι εξαιρετικά πλούσιοι σε λιπαρά,τα περισσότερα από αυτά είναι μονοακόρεστα και πολυακόρεστα, και γι αυτό είναι ευεργετικά για την καρδιά!

Αμύγδαλα

Το ιδανικό σνακ αν προσέχεις τη διατροφή σου. Τα αμύγδαλα είναι πού φτωχά σε κορεσμένα λιπαρά ενώ είναι πλούσια σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα. Αυξάνουν τον κορεσμό και βοηθούν στον καλύτερο μεταβολισμό του σακχάρου στο αίμα και στο αδυνάτισμα.

Στραγάλια

Τα στραγάλια, όσο και αν δεν το πιστεύεις δεν είναι ξηροί καρποί όπως πολλοί νομίζουν, αλλά όσπρια και πιο συγκεκριμένα ψημένα ρεβύθια. Τα συμπεριλαμβάνουμε όμως μιας και είναι ιδανική λύση σνακ. Έχουν μόλις 102 θερμίδες τα 100 γραμμάρια και ελάχιστα λιπαρά. Αν έχεις έλλειψη σιδήρου κατανάλωσε κουκουνάρια. Μία μερίδα καλύπτει το 15% της ΣΗΠ σε σίδηρο.

Καρύδια

Τα καρύδια ανά εκατό γραμμάρια έχουν 618 θερμίδες και προσφέρουν φυσική προστασία για την καρδιά και για τα αγγεία. Έχουν αντιθρομβωτικές, αντιδιαβητικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Το σχήμα τους που μοιάζει με εγκέφαλο δεν είναι τυχαίο καθώς τα καρύδια ενισχύουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες.

Κουκουνάρια

Τα κουκουνάρια, έχουν την ικανότητα να μειώνουν τη μεταγευματική αύξηση του σακχάρου στο αίμα όταν καταναλώνονται μαζί με υδατάνθρακες. Ταυτόχρονα βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύουν το αναπαραγωγικό σύστημα. Τα 100 γραμμάρια έχουν 620 θερμίδες.

Φιστίκια Αιγίνης

Τα φιστίκια Αιγίνης, έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό έναντι των ιώσεων. Επίσης, βοηθούν το μυϊκό και νευρικό σύστημα, μειώνουν τον κίνδυνο χολολιθίασης αλλά και νοητικών ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση.
Τα 100 γραμμάρια έχουν 571 θερμίδες.

Φουντούκια

Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος και καταπραΰνουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Προλαμβάνουν τον καταρράκτη και την άνοια και τα 100 γραμ έχουν 646 θερμίδες.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy