Το αλάτι από τη μία νοστιμίζει το φαγητό, από την άλλη «παίζει» με την αρτηριακή πίεση και οι ειδικοί συνιστούν να το αποφεύγουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε, όμως, για να απολαμβάνουμε νόστιμο φαγητό, χωρίς να βλάπτουμε την υγεία μας;
Αν βρίσκεστε σε διατροφή ή αν επιθυμείτε να μειώσετε τη λήψη του, ακολουθούν 5 εναλλακτικές προτάσεις για να δώσετε γεύση στο φαγητό!
1. Δενδρολίβανο
Το δενδρολίβανο ταιριάζει απόλυτα με λαχανικά, πατάτες, και ψάρι. Δίνει γεύση και δεν κάνει εμφανή την έλλειψη αλατιού στο μαγείρεμά τους.
2. Χυμός πορτοκαλιού
Ο χυμός από το πορτοκάλι και το ξύσμα του, «δένει» απόλυτα σε συνταγές με κοτόπουλο, κρέας καθώς και με λαχανικά.
3. Βασιλικός
Η γλυκιά και πιπεράτη γεύση του «δένει» απόλυτα με πιο ήπιες γεύσεις όπως ζυμαρικά, ντομάτα, χοιρινό, μοτσαρέλα κ.ο.κ. και ταυτόχρονα δίνει άρωμα και στυλ στο πιάτο σας, στο λεπτό.
4. Δυόσμος
Ο δυόσμος «δένει» απόλυτα με τις μπριζόλες και το αρνί.
5. Σκόρδο
Το σκόρδο χάρη στην έντονη γεύση και στο άρωμά του προσδίδει νοστιμιά σε σάλτσες, στις σούπες, στα λαχανικά καθώς και στο κρέας.