Αρωματικό και ζουμερό κέικ με σταφίδες και κονιάκ

από natasa

Γεμάτο άρωμα και νοστιμιά κέικ με σταφίδες και κονιάκ

Όταν ξημερώνει μια γλυκιά μέρα, αυτό που πρέπει να φροντίσουμε είναι να την κάνουμε ακόμη πιο γλυκιά. Γι αυτό σήμερα φτιάχνουμε ένα αφράτο και λαχταριστό κέικ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

250 γρ αλεύρι 00 + λίγο ακόμα για να αλευρώσομε τις σταφίδες

250 γρ βούτυρο μαλακό

250 γρ σταφίδες σουλτανίνα

230 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

3 αυγά

8 γρ μπέικιν πάουντερ

1 λεμόνι το ξύσμα

1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό με μια γενναία κουταλιά κονιάκ και τις αφήνουμε να μαλακώσουν μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ ελαφρύ και αφράτο. Ύστερα προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το ξύσμα λεμονιού και δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Στραγγίζουμε τις σταφίδες, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις ταμπονάρουμε πολύ καλά για να φύγει όλο το νερό. Τις αλευρώνουμε καλά και τις προσθέτουμε στο μείγμα: ανακατεύουμε απαλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί, το αλευρώνουμε, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά. Στη συνέχεια σκεπάζουμε την επιφάνεια με ένα αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30-35 λεπτά. Η επιφάνεια πρέπει να έχει πάρει χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy