940
Αυτά τα μπισκοτοβουτήματα μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια και τα λατρεύουμε. Εάν έχουμε κιόλας ένα καλό ζαχαροπλαστείο στη γειτονιά και τα παίρνουμε από εκεί, νιώθουμε την απόλυτη ευτυχία. Αλλά επειδή αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, μπορείς να φτιάξεις σπιτικά πτι φουρ. Με την παρακάτω συνταγή δεν θα θες να ξαναπάρεις απ’ έξω!
Για τα μπισκότα:
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 15 γραμμάρια corn flour
- 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση:
- Μαρμελάδα βερίκοκο (ή κάποια άλλη αγαπημένη σου, το αγαπημένο σου άλειμμα ή ακόμα και σοκολάτα)
Για την επικάλυψη:
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα της επιλογής σου
- Θριμματισμένους ξηρούς καρπούς, τρούφα και ινδοκάρυδο
- Πώς να ντύσετε σωστά το παιδί σας όταν κάνει κρύο;
- 3 αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και είναι επικίνδυνα για τα μωρά
- Μπισκότα βρώμης με ταχίνι
Η συνταγή για σπιτικά πτι φουρ:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, κι αφού γίνει το μείγμα σαν κρέμα, προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι, το corn flour και τη βανίλια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Πλάθουμε μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα και, αφού κρυώσουν τα μπισκότα, τα αλείφουμε με τη μαρμελάδα και τα ενώνουμε 2-2.
- Στη συνέχεια, βουτάμε τις άκρες στην κουβερτούρα και πασπαλίζουμε τους ξηρούς καρπούς, την τρούφα και το ινδοκάρυδο.