Η πιο χορταστική τάρτα που έχετε δοκιμάσει!
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 600 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4
- 200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
- 200 γρ. τυρί gouda, τριμμένη
- 80 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 80 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 3 αυγά, medium
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 2 πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα πράσα και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανή, για 5-6 λεπτά περίπου.
Ύστερα, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τη λιαστή ντομάτα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, για περίπου 10 λεπτά.
Κατόπιν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, το τυρί gouda, το σχοινόπρασο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια, σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε με ένα πλάστη σε τετράγωνο σχήμα διαστάσεων 35Χ35εκ.
Αμέσως μετά, βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ., απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω της, το τρυπάμε με ένα πιρούνι και αδειάζουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια το μείγμα με τα μανιτάρια και το πράσο.
Ύστερα, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με την κρέμα ώστε να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 45-50 λεπτα.
Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε την τάρτα, να κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Πανεύκολη συνταγή για μακαρόνια στο φούρνο
- Ο ξηρός καρπός που αδυνατίζει και ρίχνει το σάκχαρο
- Σόδα και πορτοκάλι – Η τέλεια μάσκα ομορφιάς με ελάχιστο κόστος
- Τραγανό κοτόπουλο με παρμεζάνα και μοτσαρέλα
- Παιδικό Δωμάτιο: 5 έξυπνοι τρόποι για να το βάλετε σε τάξη