Τραγανό κοτόπουλο με παρμεζάνα και μοτσαρέλα

από natasa

Τραγανό κοτόπουλο με την πλούσια γεύση της παρμεζάνας και της μοτσαρέλας που θα σας ξετρελάνουν! Είναι τραγανό, νόστιμο και απλό….

Υλικά

3 στήθη κοτόπουλο (200 γρ το καθένα)
2 μεγάλα αυγά
80 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζ. φρυγανιά ή πάνκο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο

Για τη σάλτσα ντομάτας

1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
400 γραμμ. συμπυκνωμένη ντομάτα
Αλάτι, πιπέρι
Φύλλα βασιλικού
1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά βότανα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Για το ψήσιμο

250 γραμμ. μοτσαρέλα σε φέτες
70 γραμμ. παρμεζάνα
Βασιλικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ;

Διαδικασία

Για την σάλτσα ντομάτας: Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτουμε την τομάτα, τα βότανα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου, θέλουμε να είναι δεμένη η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο βασιλικό.

Ανοίγουμε το κάθε φιλέτο στήθος κοτόπουλο στα 2 οπότε σύνολο θα έχουμε 6 τεμάχια κοτόπουλο.
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τα αυγά, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να μαριναριστεί.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά ή πάνκο ή συνδυασμό και των δυο, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδο και βγάζουμε τα στήθη κοτόπουλο από το αυγό και τα βουτάμε ένα ένα εκεί, όπως κάνουμε το σνίτσελ.

Τηγανίζουμε σε ζεστό ηλιέλαιο για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Όταν τα κάνουμε όλα τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζουμε σάλτσα ντομάτας στο καθένα και τα σκεπάζουμε με φέτες μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy