H πορτοκαλόπιτα είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά.
Ταιριάζει ως κέρασμα με τον καφέ και επιπλέον είναι ιδανικό επιδόρπιο μετά το φαγητό.
Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα λιγουρευτείτε τα σιροπιαστά κομμάτια πορτοκαλόπιτας σε κάποιο ψυγείο ζαχαροπλαστείου, να ξέρετε ότι με αυτή την συνταγή μπορείτε να πετύχετε καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.
Τι θα χρειαστείτε
Για το σιρόπι
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
1 στικ κανέλας
2 φλιτζάνια νερό
1 ½ του φλιτζανιού ζάχαρη
Για την πίτα
1 φλιτζάνι γιαούρτι
224 γραμμάρια ανάλατο βουτύρο
Φλούδες από 2 πορτοκάλια
3 αυγά
¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
½ του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
Tι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Βράστε τη ζάχαρη σε ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε την κανέλα και τις φλούδες πορτοκαλιού και σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί το σιρόπι.
Βήμα 2ο
Σ’ ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, την ζάχαρη, τα αυγά και τον χυμό πορτοκαλιού.
Ανακατεύετε πολύ καλά και προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, το λιωμένο βούτυρο και τη μία φλούδα πορτοκαλιού. Συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Βήμα 3ο
Kόβετε τα φύλλα κρούστας και τα μεταφέρετε σε βουτυρωμένο ταψί.
Προσθέτετε το μείγμα με το γιαούρτι και το ψήνετε για 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις ψηθεί η πορτοκαλόπιτα, περιχύστε την με το σιρόπι.
Καλή σας απόλαυση!