560
Το λεμόνι είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπημένο φρούτα του καλοκαιριού. Δροσιστικό και αναζωογονητικό. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι αυτό το cheesecake θα το λατρέψεις!
Συστατικά
- 2 αβγά
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 130 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 50 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. μπισκότα
- 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Αρχικά, σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο.
- Μόλις το βούτυρο λιώσει, θρυμματίζεις τα μπισκότα σου και τα προσθέτεις στο κατσαρολάκι, μέχρι να δημιουργηθεί μία κολλώδης βάση.
- Μεταφέρεις τη ζύμη σου ένα σφαιρικό τσέρκι και την απλώνεις προσεκτικά.
- Σε μία κουζινομηχανή, αναμειγνύεις το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ομογενοποιείς σε μέτρια ένταση. Σταδιακά, προσθέτεις τα αβγά και συνεχίζεις να χτυπάς.
- Περιχύνεις το σώμα του γλυκού πάνω στη ζύμη προσεκτικά.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς C.
- Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, μεταφέρεις στο ψυγείο για αρκετές ώρες.