Νόστιμη αφράτη μηλόπιτα που λιώνει στο στόμα!
Υλικά
- 4 αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 ½ κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι (κοσκινισμένο)
- 180gr φρέσκο βούτυρο
- ½ κ.γ. Baking powder
- 1 stick βανίλιας ή 1 κουτ. βανίλια σε σκόνη
- 4-5 μήλα
Διαδικασία
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες.
Λιώνουμε τα 90gr βούτυρο και το απλώνουμε στο ταψί.
Από πάνω πασπαλίζουμε με τη μισή ζάχαρη και πάνω από τη ζάχαρη με κανέλα.
Απλώνουμε μία στρώση ροδέλες μήλων στο ταψί, έτσι ώστε να μην μείνουν κενά.
Πασπαλίζουμε τα μήλα με κανέλα και τοποθετούμε άλλη μία στρώση.
Για το μίγμα:
Χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο βούτυρο (90gr) με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα ολόκληρα τα αβγά, το baking powder, τη βανίλια και το αλεύρι.
Τοποθετούμε το μίγμα στο ταψί (πάνω από τις στρώσεις των μήλων) και ψήνουμε στο φούρνο για 35- 40 λεπτά, αφού τον έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς.
Αφού ψηθεί αφήνουμε τη μηλόπιτα στο ταψί να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.