Πεντανόστιμο κέικ καρότου

από natasa

Είναι το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων. Και όσες περισσότερες παραλλαγές του ανακαλύπτουμε, τόσο πιο λαχταριστό μας φαίνεται. Το κέικ καρότου είναι μια από τις πιο όμορφες γευστικές συναντήσεις που μπορεί να μας επιφυλάξει ένα κέικ.

Τι θα χρειαστείτε: 

  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 500 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 2/3 φλιτζανιού φουντούκια ή καρύδια, σπασμένα
  • λίγο λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη), για τη φόρμα

Για το γλάσο:

  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 180 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας

Πώς θα φτιάξετε το carrot cake: 

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, λίγο αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα.
  2. Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και να ασπρίσει.
  3. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το χτύπημα.
  4. Σταδιακά, προσθέτετε το μείγμα αλευριού, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο, ομοιογενές μείγμα.
  5. Τέλος, ρίχνετε τα τριμμένα καρότα και τη φουντουκόψιχα ή την καρυδόψιχα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
  6. Σε μέτρια φόρμα για κέικ, με τρύπα στη μέση, την οποία έχετε βουτυρώσει πρώτα, αδειάζετε το μείγμα.
  7. Ψήνετε το κέικ για 50 – 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει καλά.
  8. Για να δείτε αν είναι έτοιμο, βυθίζετε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέικ: πρέπει να βγει καθαρή, χωρίς υπολείμματα. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 5 λεπτά μόνο και το βγάζετε από τη φόρμα.
  9. Το αφήνετε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα, προκειμένου να μείνει αφράτο.
  10. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το γλάσο: Χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), μέχρι να φτιάξετε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το μασκαρπόνε (ή το τυρί κρέμα) και τη σκόνη βανίλια και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Απλώνετε το γλάσο πάνω στο κέικ καρότου και το σερβίρετε.

Μυρωδάτα μάφιν λεμονιού

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy