Γιατί δεν πρέπει να τρώμε το ρύζι που περίσσεψε, την επόμενη ημέρα

από natasa

Πόσοι από εσάς, τώρα, γνωρίζετε πως υπάρχει κίνδυνος για τροφική δηλητηρίαση από την κατανάλωσή του; Και αυτό όχι γιατί το ξαναζεστάνατε, αλλά γιατί δεν το αποθηκεύσατε καλά μετά το μαγείρεμά του.

Το άψητο ρύζι περιέχει συχνά σπόρια ενός κλώνου βακτηρίου, ικανά να αναπαραχθούν γρήγορα, που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση και μπορούν να επιβιώσουν ακόμα και όταν το ρύζι μαγειρεύεται.
Οταν αυτό μένει σε θερμοκρασία δωματίου, τα σπόρια μπορούν να αναπτυχθούν σε βακτήρια, τα οποία θα πολλαπλασιαστούν και θα παράξουν τοξίνες που προκαλούν εμετό ή διάρροια.

Για να τη γλιτώσετε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε το μαγειρεμένο ρύζι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε δροσερό μέρος. Το NHS υποστηρίζει πως το ιδανικό είναι μέσα σε μια ώρα να έχει μπει ψυγείο και να μην αποθηκευτεί περισσότερο από μία μέρα.

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy