802
Αγαπάς τα ζυμαρικά στο φούρνο και το κοτόπουλο. Με αυτή τη συνταγή, θα τα απολαύσεις στην πιο υγιεινή τους εκδοχή και με λιγότερες τύψεις.
Συστατικά
- 300 γρ. πέννες ολικής αλέσεως
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 πιπεριές, κομμένες σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουτ. της σούπας γλυκιά πάπρικα
- 500 γρ. ντοματοπελτές
- 1 κουτ. του γλυκού σκόνη chili
- 8 καλαματιανές ελιές
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 100 γρ. ρικότα
- 4 κουτ. της σούπας τυρί τριμμένο
- φύλλα βασιλικού
Χορταστική και αποτοξινωτική σαλάτα που ισοδυναμεί με ένα γεύμα!
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βράζεις τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά τις πιπεριές σου για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Προσθέτεις το σκόρδο, τον ντοματοπολτό, την γλυκιά πάπρικα και τη σκόνη τσίλι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζεις για 10 λεπτά.
- Στραγγίζεις τα ζυμαρικά σου και στον πάγκο της κουζίνας κόβεις τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια. Μεταφέρεις τις πέννες και το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τη σάλτσα σου και αναμιγνύεις ομοιόμορφα.
- Απλώνεις το μείγμα σου με προσοχή σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω ρίχνεις την ρικότα, τα τριμμένα τυριά και τα φύλλα βασιλικού.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά και απολαμβάνεις όσο είναι ζεστό.