Υπέροχη νηστίσιμη μακαρονάδα του κηπουρού!

από natasa

Ένα πεντανόστιμο και υγιεινό φαγητό. Μια συνταγή για μια λαχταριστή μακαρονάδα του κηπουρού με όλα τα λαχανικά του κήπου της μεσογειακής γης

Υλικά

•1 πακέτο [1/2 κιλό] μακαρόνια
•5 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
•3 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε κομματάκια
•2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κομματάκια
•1 πιπεριά κόκκινη σε κομματάκια
•1 πιπεριά πράσινη σε κομματάκια
•2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•3 μεγάλες ντομάτες σε κομματάκια ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
•1 κοφτό κ.σ. ντοματοπελτέ
•5-6 ελιές ξαρμυρισμένες και κομμένες σε φέτες χωρίς το κουκούτσι
•10 σποράκια κάπαρη ξαρμυρισμένη
•5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
•2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
•1 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών [κύβο]
•1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•1/2 κ.γ. ζάχαρη
•αλάτι πιπέρι
•παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση

1.Ξεκινάμε με τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να “ιδρώσουν” για να ξεπικρίσουν.
2.Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό 4′ λιγότερο από ότι προτείνεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
3.Εν” τω μεταξύ, πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια όλα τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ξεπλένουμε στο τέλος καλά και τις μελιτζάνες από το πολύ αλάτι, τις στύβουμε με τα χέρια και τις αφήνουμε και αυτές σε απορροφητικό χαρτί.
4.Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Μετά προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε για 3′ και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ. νερό μαζί με τη ζάχαρη.
5.Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1/3 φλ. ζεστό νερό, τις ελιές, τη κάπαρη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα λαχανικά μας να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
6.Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό προσθέτουμε και τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν για 4′ ακόμα. Εναλλακτικά σώστε τη σάλτσα από υγρά της ώστε να μείνει με το λαδάκι της έχετε βράσει, λαδώσει και σουρώσει τα μακαρόνια και τα σερβίρετε περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα του κηπουρού. Πασπαλίζετε [προαιρετικά] και στις δύο περιπτώσεις με τριμμένη παρμεζάνα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy