Μια πολύ εύκολη συνταγή για βάφλες, που μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Χωρίς κόπο αλλά με καλή διάθεση & έχει φανταστική γεύση!
Υλικά:
1 κούπα +3/4 αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
2 αυγά
1 κούπα + ¾ γάλα
½ κούπα ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
½ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί χωρίς το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός (δε χρειάζεται μίξερ), στη συνέχεια προθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Η ζύμη μας πρέπει να είναι κρεμώδης. Τη βάζουμε ψυγείο για περίπου 30 λεπτά με μία ώρα. Έπειτα με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε από το μείγμα και το ψήνουμε στη βαφλιέρα μας. Οι μερίδες που αναλογούν στο μείγμα είναι περίπου 12.
Αφού ψηθούν οι υπέροχες βάφλες μας μπορούμε να τις σερβίρουμε με μέλι & κανέλα, με παγωτό, με σαντιγί & φρούτα, με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Ακόμη και σκέτες με ζάχαρη άχνη & κανέλα.
Επίσης μπορούμε να τις δοκιμάσουμε και με αλμυρές γεύσεις, όπως με κρέμα τυρί και γαλοπούλα.
Είναι ένα σνακ που αγαπάμε μικροί & μεγάλοι για όλες τις ώρες της ημέρας.
Tips:
Αν γίνει σφιχτή προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη. Αν είναι υδαρής προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Καλή επιτυχία & καλή μας όρεξη!