Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αυτό είναι το σκεύος στο οποίο μαγειρεύονται τα τέλεια μπιφτέκια

από natasa

Τα μπιφτέκια είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά και πάντοτε αναζητούμε τρόπο για το καλύτερο δυνατό τους μαγείρεμα, αν κι ένα σκεύος είναι ικανό να «εκτοξεύσει» τη γεύση του και είναι σίγουρο, ότι το έχετε στο σπίτι σας.

Συγκεκριμένα, τα μπιφτέκια, όπως και τα περισσότερα κρέατα σπίτι πρέπει να ψήνονται σε σχαροτήγανο (γκριλιέρα), το οποίο έχει ήδη κάψει επαρκώς στην εστία στο φουλ της έντασης, έχει περαστεί μετά με πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια έχει τοποθετηθεί το κρέας, με ένα φοβερό αποτέλεσμα να έρχεται ειδικά αν βάλετε παγάκι.

Το μπιφτέκι πρέπει να γυρίσει περί τις 4 φορές ανά 1’-1’.30” ανάλογα και με το πάχος του, είτε με λαβίδα, είτε με σπάτουλα. Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό στη τεχνική του ψησίματος πέρα απ’ τη σωστή χρήση σχαροτήγανου. Στο σχαροτήγανο υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν σωστά οι γραμμώσεις, που θα δώσουν νοστιμιά και βέβαια να χωρίζεται το μπιφτέκι από το λίπος που βγάζει, την ώρα που ψήνεται.

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αυτό είναι το σκεύος στο οποίο μαγειρεύονται τα τέλεια μπιφτέκια

 

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy