Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτή είναι η αγαπημένη της χριστουγεννιάτικη συνταγή

από natasa

Tα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια έχουν μπει σε γιορτινό mood.

Είναι γνωστό ότι η βασίλισσα Ελισάβετ αγαπάει τα παραδοσιακά πιάτα και τα προτιμάει στην καθημερινότητά της.

Οι chefs του παλατιού μάλιστα μοιράζονται συχνά αγαπημένες της συνταγές. Κάτι τέτοιο συνέβη και πρόσφατα, όταν ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας στο Instagram, δημοσίευσε πως να φτιάξουμε τα πιο γευστικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

“Θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας αστέρια κανέλας;” έγραψαν στην περιγραφή της ανάρτησης και η απάντησή μας είναι ξεκάθαρα ναι. Πάντα μας αρέσει να δοκιμάζουμε νέες συνταγές και να ανακαλύπτουμε καινούργιες γεύσεις, πόσο μάλλον όταν είναι βασιλικές! Ειδικά αυτή την περίοδο του χρόνου, δεν υπάρχει τίποτα νοστιμότερο από φρεσκοψημένα μπισκότα μαζί με ένα ζεστό ρόφημα δίπλα από το τζάκι. Καταγράψαμε λοιπόν τη royal recipe και τη μοιραζόμαστε μαζί σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή λοιπόν είναι η χριστουγεννιάτικη συνταγή που αγαπάει η βασίλισσα Ελισάβετ. Να σημειώσουμε εδώ ότι γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα και δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο.

Cinnamon Stars

Υλικά

360γρ. Ζάχαρη άχνη
85γρ. ασπράδι αυγού
20γρ. Χυμός λεμόνι
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
300γρ. αμύγδαλα
115γρ. Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
12γρ. κανέλα
½ λεμόνι

Εκτέλεση

Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και τα μπαχαρικά, προσθέτετε το βούτυρο σε κύβους και την ψίχα μαζί με τα δάχτυλά σας. Προσθέστε το γάλα για να γίνει μια πάστα. Τυλίξτε το μείγμα σε μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες. Ύστερα από αυτό προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Ανοίξτε περίπου στα 3 χιλιοστά, κόψτε τα σχήματα και απλώστε τα σε λαδόκολλα ή ψάθα σιλικόνης. Πασπαλίστε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη πριν τα ψήσετε στους 180 βαθμούς μέχρι να δέσει. Αφήστε το να κρυώσει πλήρως σε μια σχάρα ψύξης πριν γλασάρετε με το σχέδιο της επιλογής σας. Καλή όρεξη!

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy