Τραγική «ειρωνεία» ο θάνατος του Μάικλ Μόσλεϊ: «Δεν θέλω να πεθάνω νωρίς όπως ο πατέρας μου»

από natasa

Σαν μακάβρια πρόβλεψη ηχούν πλέον οι τελευταίες δηλώσεις που είχε κάνει ο Μάικλ Μόσλεϊ σε βρετανικό μέσο λίγες εβδομάδες προτού βρει τραγικό τέλος στη Σύμη, στα 67 του χρόνια, περιφερόμενος κοντά σε παραλία στην Αγία Μαρίνα.

Όπως γράφει ο Independent, ο γνωστός γιατρός είχε πει σε συνέντευξη τον περασμένο Απρίλιο πως δεν ήθελε να πεθάνει «νωρίς» όπως ο πατέρας του, ο οποίος έζησε μέχρι τα 74 του χρόνια.

Είχε μάλιστα μοιραστεί πως ο λόγος που προκρίνει και προτιμά έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ήταν επειδή είδε τον πατέρα του να πεθαίνει πριν δει τα εγγόνια του να μεγαλώνουν.

Μάικλ Μόσλεϊ: «Δεν είναι ο δρόμος που θέλω»

«Σκέφτηκα, δεν είναι ένας δρόμος που θέλω να ακολουθήσω», είχε πει ο γνωστός γιατρός στην Telegraph. «Ο μπαμπάς μου, όταν συνταξιοδοτήθηκε, βασικά καθόταν στον καναπέ και παρακολουθούσε αθλήματα και αυτό ήταν απίστευτα κακό για αυτόν»

Ο παρουσιαστής είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του ανέπτυξαν διαβήτη τύπου 2 στα 50 τους. Αφού έλαβε τη διάγνωσή του το 2012, ο Μόσλεϊ παρακινήθηκε να αναθεωρήσει τη δική του διατροφή και κατάφερε να νικήσει την ασθένεια, ενώ επίσης ενέπνευσε αμέτρητους άλλους με τη δίαιτα σακχάρου αίματος και τη δίαιτα 5:2.

«Είχα δει τι είχε συμβεί στον πατέρα μου. Είχε πεθάνει στα 74, που είναι νωρίς αυτές τις μέρες. Δεν είχε δει τα εγγόνια του να μεγαλώνουν. Σκέφτηκα ότι δεν θέλω να ακολουθήσω τον ίδιο δρόμο».

Μετά την απώλεια του πατέρα του, ο Δρ Μόσλεϊ είπε ότι αυτός και η σύζυγός του, Κλερ Μπέιλι, με την οποία συνεργαζόταν τακτικά, δεν είχαν «καμία πρόθεση να εγκαταλείψουν τη δουλειά», προσθέτοντας: «Γιατί να τα παρατήσω; Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω να γράφω και να δίνω δημόσιες ομιλίες και να κάνω τηλεοπτικές εκπομπές και podcast».

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy