Η πιο εύκολη συνταγή για νηστίσιμο κέικ με λεμόνι.
Πεντανόστιμο και αφράτο,ς θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά, ακόμα και αν δεν είστε σε νηστεία.
Υλικά
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα ζαχάρη
3/4 κούπας ηλιέλαιο
1/2 κούπα νερό
1 κ. γλυκού baking
1 βανίλια
1 μεγάλο λεμόνι (χυμό & ξύσμα)
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, το νερό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια, προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι (χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα όσο το ρίχνετε), το baking powder και τη βανίλια.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, λαδώνετε μία φόρμα για κέικ και το ρίχνετε. Ψήνετε για 40 με 45 λεπτά.
Βγάζετε το το κέικ από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει. Κατόπιν, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.