Το πιο γρήγορο και εύκολο σουφλέ με τυριά και μπέικον

από natasa

Μια συνταγή που παρουσίασε από τονΣταύρο Βαρθαλίτη

Υλικά:

10 φέτες χωριάτικο ψωμί
250 γρ. μπέικον καπνιστό
200 γρ. ανάμεικτο τριμμένο τυρί
150 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
4 αυγά
800 γρ. φρέσκο γάλα 3,5%
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.

Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας μέσα σε ένα μπολ.

Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα, για περίπου 4’.

Μόλις το μπέικον είναι έτοιμο, το ρίχνουμε χωρίς τα λάδια, στο μπολ με το ψωμί, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Λιώνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά.

Αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο στα τοιχώματα και τη βάση ενός ταψιού
( περίπου 25*33).

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το ψωμί και το στρώνουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα στη βάση του ταψιού.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν, για 2’ με 3’.

Ρίχνουμε μέσα το γάλα, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε για πολύ λίγο.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, ομοιόμορφα και απλώνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί ισόποσα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30’ με 35’.

Έτοιμο!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy