Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι αν προσθέσεις στην ομελέτα, γάλα ή κρέμα γάλακτος, θα γίνει πιο αφράτη, αλλά πώς θα σου φαινόταν αν αντί για αυτά τα υλικά, πρόσθετες κάτι άλλο, πιο απλό;
Μιλάμε για το νερό! Ακούγεται τρελό, αλλά λειτουργεί. Η chef Paula Deen προτείνει ανεπιφύλακτα να προσθέτεις νερό στα αυγά σου. Σε μια συνέντευξη στο popsugar είπε: «Χρησιμοποιώ νερό αντί γάλακτος γιατί τα κάνει πιο αφράτα. Το νερό δεν τα κάνει τόσο σκληρά όσο το γάλα. Το κόλπο είναι να προσθέσεις λίγο νερό στο μπολ αφού σπάσεις και χτυπήσεις τα αυγά. Το νερό, όταν θερμαίνεται, δημιουργεί ατμό και βοηθά για ένα πιο αφράτο τελικό αποτέλεσμα”.
Το νερό όμως δεν είναι το μόνο βασικό συστατικό της συνταγής για την ομελέτα της Paula Deen. Προσθέτει κρεμμυδάκια και ανακατεύει τα αυγά με βούτυρο και μπέικον (μια λιγούρα μας ήρθε!). Αλλά ακόμα κι αν δεν ακολουθήσεις τη συνταγή της Paula Deen, μπορείς να αφαιρέσεις τα υπόλοιπα συστατικά που προαναφέραμε. Παράλειψε λοιπόν το πλήρες γάλα ή τη λιπαρή κρέμα γάλακτος και επίλεξε ένα μυστικό συστατικό που εγγυόμαστε ότι έχεις ανά πάσα στιγμή στην κουζίνα σου: το νεράκι!
Μιας και μιλάμε για αυγά, ιδού ένα “κόλπο” που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν ένα αυγό είναι φρέσκο. Γέμισε ένα ποτήρι με νερό και ρίξε μέσα το αυγό.Το κόλπο της γιαγιάς δε λέει ποτέ ψέματα κι αυτό γιατί στηρίζεται στην επιστήμη!
Τα μπαγιάτικα αυγά επιπλέουν στο νερό. Αν είναι φρέσκο θα ανασηκωθεί για λίγο και μετά θα βυθιστεί. Αν ανασηκωθεί λιγάκι αρχίζει και μπαγιατεύει αλλά μπορείς ακόμη να το φας ενώ αν επιπλεύσει στην επιφάνεια πέταξέ το.