Το κόλπο που δε θέλουν να γνωρίζεις οι Σεφ: Αυτά είναι τα 3 μυστικά για να ψήσετε τέλειες μπριζόλες

από natasa

Θέλετε την μπριζόλα σας μέτρια ψημένη, σχεδόν άψητη ή καλοψημένη; Έχετε τραπέζι και θέλετε να καταπλήξετε τους φίλους σας με την ικανότητα σας στο ψήσιμο; Αν ακολουθήσετε τα 3 μυστικά του άρθρου, τότε θα γευτείτε τις πιο νόστιμες μπριζόλες στη ζωή σας.

Το σωστό ψήσιμο – Η θερμοκρασία που πρέπει να έχει το κρέας

Θα χρειαστείτε ένα χυτό τηγάνι σιδήρου για αυτή τη συνταγή, φούρνο, καλά αεριζόμενη κουζίνα (ή ανοχή για τον καπνό) και ένα θερμόμετρο κρέατος για να είσαστε απολύτως σίγουροι για το ψήσιμο, μέχρι να γίνετε πιο εξοικειωμένοι.

  • Σχεδόν άψητες μπριζόλες: 49-52 ° C
  • Άψητες – Μέτρια ψημένες: 54-57 ° C
  • Μέτρια ψημένες: 57-63 ° C
  • Μέτρια ψημένες – Καλά ψημένες: 63-68° C

1

Τα 3 βήματα για την τέλεια μπριζόλα

Λάβετε υπόψη, ότι οι μπριζόλες θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται μόλις αφαιρεθούν από τη φωτιά. Υπάρχουν τρία βασικά βήματα για την τέλεια μπριζόλα. 1.) Το κάψιμο. 2.) Το μαγείρεμα. και 3) Η ξεκούραση.

Αν διακόψετε τα φιλέτα σας τη στιγμή που βγαίνουν από το φούρνο σας, ανατρέπετε όλες τις εργασίες που έχετε μόλις κάνει. Η ξεκούραση είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την διατήρηση των υγρών στις μπριζόλες. Κατά τον έλεγχο της θερμοκρασίας, αφαιρέστε τις μπριζόλες μέσα στους πρώτους -15° C του επιπέδου ψησίματος που θέλετε, οπότε για τις σχεδόν άψητες αφαιρέστε τις μπριζόλες στους 46-49 ° C, σκεπάστε και αφήστε τες να ξεκουραστούν. Όσο πιο κοντά μπορέσετε να φτάσετε στο κάτω άκρο του εύρους, τόσο το καλύτερο.

Το γλυκό που ξετρελαίνει το διαδίκτυο. Έχει μόνο 2 υλικά!

Τα υλικά της συνταγής για την τέλεια μπριζόλα:

  • 794 γρ. μπριζόλες μινιόν φιλέτα, δεμένα σφιχτά με σπάγκο χασάπη
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 230 ° C. Τοποθετήστε ένα στεγνό, καθαρό τηγάνι από χυτοσίδηρο σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Αφού ζεσταθεί, στεγνώστε τις μπριζόλες με μια χαρτοπετσέτα. Απλώστε τις με το φυτικό έλαιο και βάλτε αλάτι και πιπέρι.

2. Μαγειρέψτε τες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, χωρίς να τις μετακινείτε καθόλου από τη στιγμή που της τοποθετείτε. Αυτό είναι το κάψιμο, δηλαδή το πρώτο βήμα.

3. Μόλις οι μπριζόλες έχουν ροδίσει από όλες τις πλευρές, βάζετε πάνω σε κάθε φιλέτο από μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Τις τοποθετείτε σε ταψί και μέσα στο φούρνο.

4. Ψήνετε για περίπου 8 λεπτά για τις σχεδόν άψητες, 10 για τις άψητες – μέτρια ψημένες. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος, αν δεν είστε σίγουροι. Μόλις οι μπριζόλες φτάσουν στη σωστή θερμοκρασία, τις αφαιρείτε αμέσως από το φούρνο και το ταψί. Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα δροσερό πιάτο και καλύψτε τες με αλουμινόχαρτο. Αφήστε τες να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά πριν τις σερβίρετε.

3

4

5

6

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy