Το κόλπο για να κάνετε τα τηγάνια σας να φαίνονται σαν καινούργια

από natasa

Μία από τις πιο δύσκολες και συχνές εργασίες κατά τον καθαρισμό της κουζίνας είναι να αφαιρούμε αποτελεσματικά τη βρωμιά που συσσωρεύεται στα σκεύη μας.

Ειδικά τα τηγάνια που συγκεντρώνουν πολύ περισσότερο λίπη από άλλα σκεύη, αποτελούν πραγματικό πρόβλημα. Ανεξάρτητα από το πόσο πολύ τα τρίβετε, έχουν αυτή την ενοχλητική τάση να λερώνονται και να λαδώνουν γρήγορα, που τα κάνει να φαίνονται κολλώδη και δυσάρεστα στην αφή. Φυσικά, το απλό τρίψιμο με σαπούνι και νερό δεν θα έχει ποτέ το καθαριστικό αποτέλεσμα που αναζητούμε. Για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη, υπάρχει ένα σπιτικό κόλπο που θα σας επιτρέψει να καθαρίσετε καλά τα τηγάνια σας και να τα κάνετε σαν καινούργια. Θα σας παρουσιάσω ένα υπέροχο κόλπο για να κάνετε τα τηγάνια σας να φαίνονται σαν καινούργια!

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε μόνο 2 προϊόντα που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι. Αυτά είναι η μαγειρική σόδα και το ξύδι. Ανακατεύοντας τα μαζί και ακολουθώντας αυτά τα μικρά βήματα, μπορείτε να αφαιρέσετε οριστικά το λίπος και τις μυρωδιές από το τηγάνι σας.

Αρχικά βάζουμε τη μαγειρική σόδα στη βάση του τηγανιού και το σκεπάζουμε εντελώς. Στη συνέχεια, ρίξτε λίγο λευκό ξίδι από πάνω. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για περίπου είκοσι λεπτά. Στη συνέχεια, πάρτε ένα συρματάκι κουζίνας και τρίψτε όλη την επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις. Καλό είναι να αφιερώσετε χρόνο στο τρίψιμο του τηγανιού για να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα. Αφού τρίψετε καλά, απλώς ξεπλύνετε με νερό. Θα δείτε ότι η βάση του τηγανιού σας είναι γυαλιστερή και απαλλαγμένη από λίπη και βρωμιές.

Μόλις καθαρίσει η βάση του τηγανιού, μετακινήστε προς την επιφάνεια. Για τον καθαρισμό αυτού του χώρου θα χρησιμοποιήσουμε επίσης ένα κοινό και πολύ οικονομικό προϊόν σε όλα τα σπίτια: το αλάτι. Πράγματι, με το αλάτι όχι μόνο θα αποκτήσετε ένα καθαρό τηγάνι, αλλά θα ενισχύσετε και τις αντικολλητικές του ιδιότητες.

Βάλτε το τηγάνι στη φωτιά και όταν είναι ζεστό ρίξτε τρεις μεγάλες κουταλιές αλάτι και περιμένετε τρία λεπτά. Το αλάτι θα πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Όταν κρυώσει τελείως, σκουπίστε τυχόν υπολείμματα με ένα στεγνό πανί.

Συμβουλή: Αποφύγετε να ρίχνετε κρύο νερό στο τηγάνι σας όταν είναι ακόμα ζεστό.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy