Η Καθαρά Δευτέρα έρχεται και το γλυκό – πρωταγωνιστής αυτής της ημέρας, είναι έτοιμο για τη θέση του στο σαρακοστιανό τραπέζι.
Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά μόνο με πέντε υλικά!
Η Καθαρά Δευτέρα έρχεται και το γλυκό – πρωταγωνιστής αυτής της ημέρας, είναι έτοιμο για τη θέση του στο σαρακοστιανό τραπέζι.
Υλικά
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. λάδι
4 φλ. νερό
2 φλ. ζάχαρη
λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα.
Όσο πιο πολύ ζεσταίνεται η κατσαρόλα τόσο πιο γρήγορα ανακατεύουμε. Όταν το σιμιγδάλι μας πάρει ένα σκούρο χρώμα, βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε και ένα ξυλαράκι κανέλας. Αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας συχνά. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, βάζουμε την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι, ανακατεύοντας πολύ καλά, καθώς πρέπει να πιει το σιμιγδάλι όλο το νερό με τη ζάχαρη.
Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος όταν το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Βάλτε το μείγμα σε μια φόρμα γυρίστε τον ανάποδα.