Το φλας του κινητού της άλλαξε τη ζωή: Πώς εντόπισε σπάνια μορφή καρκίνου στο μωρό της

από natasa

Το φλας του κινητού της τηλεφώνου έσωσε τη ζωή τους παιδιού της, όταν εντόπισε σε αυτό μια σπάνια μορφή επιθετικού καρκίνου.

Η λευκή λάμψη

Σύμφωνα με τη New York Post, η 40χρονη Sarah Hedges τον Νοέμβριο του 2022 και ενώ μαγείρευε στην κουζίνα παρατήρησε μια λευκή λάμψη στο μάτι του 3μηνών Thomas, οπότε άνοιξε το φλας στο κινητό και τράβηξε φωτογραφίες, με τη λάμψη να εξαφανίζεται.

Ωστόσο, η ιδέα καρφώθηκε στο μυαλό της και την επόμενη τράβηξε νέες εικόνες, μετακινώντας το παιδί από δωμάτιο σε δωμάτιο και πειράζοντας τον φωτισμό, ώστε να βεβαιωθεί ότι η λάμψη δεν ήταν στο μυαλό της.

Διαγνώστηκε με ρετινοβλάστωμα

Τελικά, παρατήρησε στις φωτογραφίες την περίεργη λάμψη και πήγε τον Thomas στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με ρετινοβλάστωμα, μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου των ματιών που προσβάλλει μωρά και μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με το τμήμα Childhood Eye Cancer Trust (CHECT) του Βασιλικού Βρετανικού Νοσοκομείου, βασικό σύμπτωμα είναι μια περίεργη λάμψη στο μάτι, που μπορεί να εμφανίζεται μόνο με συγκεκριμένο φωτισμό στο χώρο.

Ο μικρός λοιπόν, έκανε αμέσως έξι κύκλους χημειοθεραπείας από τον Νοέμβριο του 2022 έως και τον Μάιο του 2023, ενώ τώρα βρίσκεται στη διαδικασία ανάρρωσης, χωρίς να παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα.

«Ευτυχώς, στην περίπτωση του Thomas τα συμπτώματα αναγνωρίστηκαν εγκαίρως και μπόρεσε να λάβει θεραπεία», είπε η μητέρα του και πρόσθεσε πως «όταν άκουσα ότι έχει καρκίνο, φοβήθηκα μήπως πεθάνει. Ήθελα να είναι ένα κακό όνειρο και να ξυπνούσα αμέσως».

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy