289
Θέλετε να απολαμβάνετε τις τηγανητές πατάτες χωρίς ενοχές και χωρίς να αυξήσετε τη θερμιδική σας πρόσληψη από το λάδι του τηγανίσματος; Υπάρχει ένας μαγικός τρόπος για να το καταφέρετε!
Υλικά:
- 1/2 κιλό μεγάλες πατάτες
- 4 κουταλιές γλυκού ηλιέλαιο
- 1/4 κουταλιά γλυκού αλάτι (Κόσερ ή θαλασσινό αλάτι)
- μια πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C.
- Κόψτε τις πατάτες κατά μήκος σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε λωρίδες.
- Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με πολύ ζεστό νερό από τη βρύση και τοποθετήστε τις πατάτες μέσα. Αφήστε τις να μουλιάσουν για 15 λεπτά.
- Αφαιρέστε τις πατάτες από το νερό και τοποθετήστε τις πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν πλήρως. Ξεπλύνετε και στεγνώστε το μπολ.
- Προσθέστε τις πατάτες και το ηλιέλαιο στο μπολ και ανακατέψτε καλά ώστε να επικαλυφθούν ομοιόμορφα με το λάδι.
- Απλώστε τις πατάτες σε μονή στρώση σε δύο ρηχά ταψιά.
- Ψήστε τις για 20 λεπτά, ανακατεύοντάς τις στη μέση του χρόνου. Στη συνέχεια, αλλάξτε τη θέση των ταψιών στο φούρνο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Ανακατέψτε το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μικρό πιάτο.
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα πιάτο και πασπαλίστε τις με το μείγμα αλάτι-ζάχαρης. Ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε και απολαύστε τις τηγανητές πατάτες σας χωρίς την προσθήκη περιττών θερμίδων από το λάδι του τηγανίσματος!
Αυτός ο μαγικός τρόπος ψησίματος θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τις αγαπημένες σας τηγανητές πατάτες με μικρότερη ποσότητα λίπους, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την τραγανή υφή και την ευχάριστη γεύση που αγαπάτε.