Τι θα φορέσω σήμερα μαμά;

από natasa

Σίγουρα όλες οι μανούλες έχουμε δώσει μάχη με το παιδί μας μπροστά από τη ντουλάπα καθώς εκείνο αρνείται να φορέσει τα ρούχα που διαλέξαμε.

Συνήθως επιλέγει ρούχα που δεν είναι κατάλληλα για την εποχή ή που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους (θέλει τη φόρμα μαζί με το αγαπημένο του πουκάμισο!).

Έτσι το καθημερινό ντύσιμο για το σχολείο ή για μία βόλτα γίνεται πραγματική….περιπέτεια!

Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε τις γκρίνιες:

  • Φροντίζουμε να μην ντύνουμε το παιδί την τελευταία στιγμή.Τα μικρά παιδιά εκνευρίζονται όταν τους ζητάμε να βιαστούν.
  • Ας του προτείνουμε να επιλέξει μεταξύ δύο ρούχων.Έτσι θα νιώσει ότι υπολογίζουμε τη γνώμη του.
  • Μπορούμε να ζητήσουμε από το παιδί να συμμετέχει στη διαδικασία.(το αφήνουμε να βάλει το παντελόνι ή τα παπούτσια του).
  • Αποθηκεύουμε τα ρούχα όταν αλλάζει η εποχή.Δεν χρειάζεται να μαλώνουμε για ένα κοντομάνικο μπλουζάκι στην καρδιά του χειμώνα.
  • Μία βόλτα για αγορές μαζί του θα ήταν μία πολύ καλή ιδέα!

Όταν πρόκειται για μεγαλύτερα παιδιά σίγουρα δεν  θέλουν να επεμβαίνουμε πολύ στην επιλογή  που θα κάνουν όμως θα ήταν καλό τα ρούχα τους να συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους ώστε να μη χάνουν πολύτιμο χρόνο.

Πάντως με λίγη καλή θέληση και υπομονή από την πλευρά μας η ετοιμασία των παιδιών θα μπορούσε εύκολα να γίνει μια ευχάριστη διαδικασία!

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy