Τα παραδοσιακά τυροπιτάκια μπορεί να είναι πολύ νόστιμα και λαχταριστά, αλλά χρειάζονται αρκετή ώρα για να ετοιμαστούν. Στη θέση τους μπορείς κάποιες φορές να δοκιμάσεις μία διαφορετική συνταγή για τυροπιτάκια με ψωμί του τοστ. Μία ωραία ιδέα για πρωινό ή βραδινό που θα λατρέψουν τα παιδιά σας.
Υλικά
12 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης
1 φλ. φέτα κατσικίσια
1 φλ. ανθότυρο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο (αν θέλετε)
1 κρόκος αυγού
λίγο νερό
Εκτέλεση
Πάρτε ένα φλιτζάνι τσαγιού και βαλτε το στη μέση κάθε φέτας ψωμιού του τοστ. Φτιάξτε στρογυλλά ψωμάκια.
Περάστε όλα τα ψωμάκια μια-δυο φορές με τον πλάστη για να γίνουν πιο λεπτά.
Βάλτε στο κέντρο μιας φέτας ψωμιού λίγη φέτα, λίγο ανθότυρο και λίγο άνηθο και σκεπάστε με μια άλλη φέτα ψωμιού.
Με βρεγμένα δάχτυλα περάστε περιμετρικά το ψωμί και πιέστε πρώτα με τα δάχτυλά σας και μετά με ένα πιρούνι για να ενωθούν τα δύο ψωμάκια. Κάντε το ίδιο με όλα τα “τυροπιτάκια”.
Με ένα πινέλο αλείψτε τα τυροπιτάκια με τον κρόκο αυγού. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε και με σουσάμι.
Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα τυροπιτάκια σας.