Τα μυστικά για να καίτε λιγότερο όταν μαγειρεύετε στον φούρνο

από natasa

Υπάρχει κάποιος τρόπος να εξοικονομήσουμε ενέργεια όταν μαγειρεύουμε στον φούρνο χωρίς όμως να αλλάξουμε ριζικά τις συνήθειές μας; Κι όμως υπάρχει.

Με την αύξηση των λογαριασμών του ρεύματος είναι λογικό όλα τα σπιτικά να σκέφτονται έξυπνες λύσεις με σκοπό να μειώσουν το κόστος της κατανάλωσης, επομένως, έχουμε συγκεντρώσει ορισμένους έξυπνους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τα παραπάνω χωρίς όμως υπερβολές.

Τα έξυπνα μυστικά για να καις λιγότερο όταν μαγειρεύεις στον φούρνο

Αρχικά, καλό είναι να να αποφύγετε την προθέρμανση του φούρνου, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο για τη συνταγή σας. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα σπαταλάτε άσκοπα θερμότητα και ενέργεια.

Αν το επιτρέπει η συνταγή, είναι καλύτερο να μαγειρεύετε στον αέρα. Μέσω του αέρα, η θερμότητα εξαπλώνεται γρηγορότερα, μειώνοντας τους χρόνους μαγειρέματος και συνεπώς τη χρήση.

Αν έχετε το κακό συνήθειο να ανοιγοκλείνετε την πόρτα του φούρνου πρέπει να αντισταθείτε και να σταματήσετε. Όταν η πόρτα του φούρνου ανοίγει συχνά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αφενός έχουμε διασπορά θερμότητας, αφετέρου ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται. Είναι καλύτερα λοιπόν να ανοίξετε την πόρτα μόνο όταν είναι έτοιμο το φαγητό. Πώς θα αποφύγετε το άνοιγμα του φούρνου; Χρησιμοποιήστε ένα χρονοδιακόπτη. Γνωρίζοντας τον ακριβή χρόνο μαγειρέματος θα χρησιμοποιήσετε τον φούρνο μόνο για τα απολύτως απαραίτητα λεπτά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο bovary.gr.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy