Τα αυγά όπως δεν τα έχεις ξαναδοκιμάσει – Μοναδική συνταγή

από natasa

Τα αυγά είναι χορταστικά, πρωτεϊνούχα, γεμάτα με βιταμίνη Β12, μεταξύ άλλων, και τόσο ευέλικτα!

Μπορείς να τα κάνεις τηγανητά, βραστά, ποσέ, μελάτα, scrambled και ομελέτα! Η μοναδική αυτή συνταγή με αυγά που ακολουθεί είναι ινδικό πιάτο με υλικά που χρησιμοποιούνται πολύ στην ελληνική κουζίνα! Για χορτοφάγους και μη, είναι τα αυγά που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει!

Υλικά για 4 μερίδες

4 αυγά
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ κύμινο
1/4 κ.γ κουρκουμά
150 γρ. κόκκινες φακές
1 κονσέρβα ντομάτα
Κύβο λαχανικών
400 γρ ρεβύθια μαγειρεμένα

Εκτέλεση

Ψεκάζουμε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά για 1 περίπου λεπτό.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις φακές, αφού τις ξεπλύνουμε καλά και τον κύβο.
Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά με το καπάκι κλειστό.
Προσθέτουμε τα ρεβύθια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Με μια ξύλινη κουτάλα ανοίγουμε 4 «τρύπες» στο μείγμα και σπάμε τα αυγά.
Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 ακόμη λεπτά ή μέχρι να “σφίξουν” τα αυγά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy