677
Τα αυγά είναι χορταστικά, πρωτεϊνούχα, γεμάτα με βιταμίνη Β12, μεταξύ άλλων, και τόσο ευέλικτα! Μπορείς να τα κάνεις τηγανητά, βραστά, ποσέ, μελάτα, scrambled και ομελέτα!
Η μοναδική αυτή συνταγή με αυγάπου ακολουθεί είναι ινδικό πιάτο με υλικά που χρησιμοποιούνται πολύ στην ελληνική κουζίνα! Για χορτοφάγους και μη, είναι τα αυγά που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει!
Αυτές είναι οι τροφές που συμβάλλουν σημαντικά στη μακροζωία
Υλικά για 4 μερίδες
- 4 αυγά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ κύμινο
- 1/4 κ.γ κουρκουμά
- 150 γρ. κόκκινες φακές
- 1 κονσέρβα ντομάτα
- Κύβο λαχανικών
- 400 γρ ρεβύθια μαγειρεμένα
Εκτέλεση
- Ψεκάζουμε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικάκαι ανακατεύουμε καλά για 1 περίπου λεπτό.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις φακές, αφού τις ξεπλύνουμε καλά και τον κύβο.
- Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά με το καπάκι κλειστό.
- Προσθέτουμε τα ρεβύθια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
- Με μια ξύλινη κουτάλα ανοίγουμε 4 «τρύπες» στο μείγμα και σπάμε τα αυγά.
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 ακόμη λεπτά ή μέχρι να “σφίξουν” τα αυγά.