Συνταγή για αφράτα και νόστιμα τυροπιτάκια

από natasa

Απλά συστατικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, είναι αρκετά για να κάνεις μια μεγάλη δόση από τυροπιτάκια για τη δουλειά, το σχολείο ή το κολατσιό.

Υλικά:

  • 1 νεροπότηρο γάλα
  • 2/3 νεροπότηρο σπορέλαιο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κουτ. γλ. αλάτι
  • 1 1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • περίπου 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • σουσάμι προαιρετικά
  • βιτάμ προαιρετικά

Εκτέλεση:

ριχνω υλικα για τυροπιτακια

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη με λίγο αλεύρι, λίγο λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σταδιακά προσθέτω το λάδι και το αλεύρι ώσπου έχω ένα μαλακό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια.

ανοιγω το φυλλο

Φτιάχνω 6 μπάλες με το ζυμάρι και ανοίγω την κάθε μπάλα με τον πλάστη μου σε στρόγγυλο σχήμα.

κοβω το ζυμαρι μου σε 8 κομματια

Κόβω κάθετα και οριζόντια και μετά σχηματίζω οκτώ τριγωνάκια. Βάζω λίγο τυρί κάτω στην άκρη και τυλίγω σπρώχνοντας προς την επάνω γωνία, σαν κρουασανάκια. Βάζω λίγο Βιτάμ επάνω στο καθένα για να γίνουν πιο τραγανά και αν θέλω ρίχνω λίγο σουσάμι.

τυροπιτακια στρογγυλα

Μπορώ να τα φτιάξω και στρόγγυλα ή όποιο άλλο σχήμα με βολεύει.

τυροπιτακια στο ταψι

Τα βάζω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.

Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια που όλοι θα λατρέψουν λόγω της γρήγορης και οικονομικής παρασκευής της. Θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη για εσένα και τους αγαπημένους σου.

πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy