Όταν στο φαγητό μας πέσει περισσότερο αλάτι από το κανονικό, μπορεί να αλλοιωθεί η γεύση και να μην είναι πλέον ευχάριστο στην κατανάλωση.
Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να διορθώσουμε αυτό το λάθος και να σώσουμε το φαγητό μας.
Προσθέστε όξινα συστατικά
Τα όξινα συστατικά, όπως το λεμόνι, το ξύδι ή η ντομάτα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της γεύσης του αλατιού. Προσθέστε ένα μικρό ποσό από αυτά τα συστατικά στο φαγητό σας και ανακατέψτε καλά. Η όξινη γεύση θα ισορροπήσει και θα αναβαθμίσει την γεύση του πιάτου.
Προσθέστε περισσότερα υγρά
Αν το φαγητό είναι πολύ αλατισμένο, προσθέστε λίγο νερό, ζωμό ή κάποιο άλλο υγρό συστατικό που χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα. Αυτό θα βοηθήσει στην αραίωση της αλατισμένης γεύσης ενώ παράλληλα θα διατηρήσει τη συνολική υγρασία και υφή του φαγητού.
Με αυτούς τους απλούς τρόπους, μπορείτε να διορθώσετε ένα φαγητό που έχει γίνει υπερβολικά αλατισμένο και να απολαύσετε ένα νόστιμο πιάτο.