Μια εναλλακτική συνταγή για μακαρόνια που μας έχει πάρει τα μυαλά. Τι και αν η παραδοσιακή συνταγή δεν περιέχει γάλα και οι Ιταλοί θα φρίκαραν με κάτι τέτοιο, εμάς μας τρέλανε!
Δοκιμάστε αυτή την μακαρονάδα και σίγουρα θα αλλάξετε τον τρόπο που μαγειρεύετε.
Υλικά:
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 500ml ζωμό (κότας ή λαχανικών)
- 250ml γάλα
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 250γρ. σπαγγέτι
- 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό
Εκτέλεση:
Πρώτα τσιγαρίστε το σκόρδο στο τηγάνι με λίγο λάδι.
Όταν πάρει χρώμα, ρίξτε τον ζωμό και το γάλα.
Μετά το βούτυρο.
Ρίξτε τα μακαρόνια ωμά μαζί με αλάτι και πιπέρι.
Και αφήστε τα να μαγειρευτούν.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε καλά και σκεπάστε με το καπάκι.
Ανακατεύετε καλά κάθε 5 λεπτά για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.
Στο σημείο όπου είναι al dente και τα υγpά έχουν σχεδόν εξατμιστεί (περίπου 15-20 λεπτά), προσθέστε την παρμεζάνα.
Τέλος, προσθέστε και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.
Έτοιμοι!
Δείτε και το βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες:
athensmagazine.gr