Πρωινή ρουτίνα για μια όμορφη μέρα!

από natasa

Πως είναι τα πρωινά σας ως μαμά; Νιώθετε καθημερινά ότι δε σας φτάνει ο χρόνος να ετοιμαστείτε και τα παιδιά δεν συνεργάζονται με τίποτα;

Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα παιδιά το πρωί νυστάζουν, βαριούνται να ντυθούν, θέλουν να ξαπλώσουν στον καναπέ  να δούνε παιδικά και πολλά άλλα που μας καθυστερούν και μας αγχώνουν.

Μετά από πολλά δύσκολα πρωινά ως μαμά κατάλαβα ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο σπίτι μας το πρωί.

Κι αυτό είναι η καθιέρωση μιας πρωινής ρουτίνας. Εάν δεν υπάρχει πρωινή ρουτίνα οι πιθανότητες να δημιουργηθούν εντάσεις είναι πολλές.

Θα μοιραστώ μαζί σας κάποιες ιδέες για να ξεκινάει ημέρα μας με τα παιδιά μας όσο πιο ήρεμα γίνεται.

  • Σηκωθείτε πιο νωρίς από τα παιδιά

Δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο το πρωί για να κάνετε με ηρεμία αυτό που σας ευχαριστεί.Να πιείτε με ησυχία τον καφέ σας, να ντυθείτε, να φτιάξετε τα μαλλιά σας ή οτιδήποτε θα σας βοηθήσει να νιώσετε όμορφα για την ημέρα που ακολουθεί. Μετά μπορείτε να ξυπνήσετε τα παιδιά χωρίς να νιώθετε ότι δεν έχετε χρόνο να ετοιμαστείτε.

  • Πάρτε δύναμη με ένα καλό πρωινό

Ίσως να νιώθουμε πως το μόνο που χρειαζόμαστε το πρωί είναι ένας καφές αλλά το πρωινό είναι πολύ σημαντικό γεύμα και καλό είναι να μην το ξεχνάμε.Δεν χρειάζεται να ετοιμάσετε κάτι δύσκολο.Ένα μπολ γάλα  με δημητριακά ή ένα τοστ είναι αρκετό για να μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε.Επίσης είναι μία πολύ ωραία συνήθεια να περνάμε έστω λίγο χρόνο με τα παιδιά την ώρα του πρωινού.

  • Προετοιμαστείτε από το προηγούμενο βράδυ

Είναι σημαντικό να είναι έτοιμα τα ρούχα που θα φορέσουν τα παιδιά, οι σχολικές τσάντες, το κολατσιό για το σχολείο και οτιδήποτε μπορεί να χρειάζονται  μαζί τους.Με μία καλή προετοιμασία από το βράδυ αποφεύγονται πολλές εντάσεις.Είναι πολύ εύκολο να καυγαδίσεις με ένα παιδί που ψάχνει την αγαπημένη του μπλούζα ή το βιβλίο της ιστορίας που δε θυμάται που το έβαλε!

  • Σκεφτείτε θετικά και χαμογελάστε

Δεν είναι όλες οι ημέρες ίδιες και δεν έχουμε την ίδια καλή διάθεση καθημερινά. Με ένα χαμόγελο ακόμη και στον εαυτό σας και θετική σκέψη όλα γίνονται καλύτερα.

Δώστε ένα γλυκό φιλί στους αγαπημένους σας και πείτε καλημέρα!

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy