Υπάρχουν φαγητά που είναι τόσο νόστιμα και υγιεινά αλλά και τόσο «έντονα» σε μυρωδιά, που τα έχουμε αποκλείσει από τη διατροφή μας!
Ψάρι, μπρόκολο, κουνουπίδι, πατάτες τηγανιτές ή σκόρδο τα αποφεύγουμε συστηματικά γιατί δεν αντέχουμε τα… ίχνη που αφήνουν πίσω τους.
Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να εξουδετερώσουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές, και μάλιστα με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας!
Ξύδι και κανέλα
Γεμίστε κατά το ¼ ένα μικρό κατσαρολάκι με λευκό ξίδι και αφήστε το να βράσει.
Ρίξτε μέσα ένα ξυλάκι από κανέλα και ξεφορτωθείτε τις μυρωδιές που σας ενοχλούν.
Πολύ γρήγορα η κουζίνα θα μυρίζει σαν μην είχατε μαγειρέψει ποτέ!
Λεμόνι και σόδα
Κόψτε 3-4 λεμόνια στη μέση, στύψτε τα και χρησιμοποιείστε τις λεμονόκουπες σαν… μπολ!
Γεμίστε τις με μαγειρική σόδα και αφήστε τες στην κουζίνα. Πολύ γρήγορα, οι μυρωδιές που θέλετε να ξεχάσετε θα έχουν απορροφηθεί!
Λεμόνι και αλάτι
Κόψτε το λεμόνι στα τέσσερα, πασπαλίστε το με αλάτι και τοποθέτησέ το σε κάποιο κεντρικό σημείο της κουζίνας.
Το λεμόνι με το αλάτι απορροφάνε τις άσχημες μυρωδιές και μετατρέπουν την κουζίνα στο πιο καθαρό δωμάτιο του σπιτιού.
Βράστε… μυρωδικά
Βράστε σε μια κατσαρόλα με νερό μια χούφτα μπαχαρικά και αρωματικά.
Χρησιμοποιήστε πιπέρι, βανίλια, δεντρολίβανο, μέντα, δύοσμο, βασιλικό, γαρίφαλο και ό,τι άλλο θέλετε.
Τα μπαχαρικά βοηθούν το χώρο να μοσχομυρίσει κι εσάς να απολαύσετε τον καφέ σας.
Ψήσε… εσπεριδοειδή
Προθερμάνετε τον φούρνο και τοποθετήστε ένα ταψί με φλούδες από λεμόνια, πορτοκάλια ή μανταρίνια.
Ψήστε τα για ένα λεπτό και έπειτα αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή. Η μυρωδιά να μοιραστεί παντού στον χώρο και θα κρατήσει στην κουζίνα σου για μέρες.