Πεντανόστιμο ελαιόψωμο – Εύκολη νηστίσιμη συνταγή

από natasa

Εύκολη και αγαπημένη νηστίσιμη συνταγή για ελαιόψωμο! Ιδανικό για παιδικό κολατσιό και όχι μόνο!

Μαγειρεύει η Μαρία Τσιβρανίδου

ελαιόψωμο_thessmama

Υλικά
για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι για ψωμί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι γ.ο.χ.)
500 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά ξερή ή 1 κύβο μαγιά φρέσκια
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Για τη γέμιση

πράσινες και μαύρες ελιές κομμένες
κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
ρίγανη

Εκτέλεση


Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο τα ανακατεύουμε και σιγά σιγά αρχίζουμε να ρίχνουμε το νερό ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει μια η ζύμη ομοιόμορφη και να μην κολλάει στα χέρια.

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, ρίχνουμε μέσα τις ελιές, την κόκκινη πιπεριά και τη ρίγανη. Ξαναζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια ενιαία ζύμη.

Οι «θεραπευτικές» ιδιότητες της νηστείας την Σαρακοστή

Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα).

ελαιόψωμο_thessmama_1

Λαδώνουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη. Εάν θέλουμε μπορούμε αντί να απλώσουμε τη ζύμη στο ταψί, να την πλάσουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε.

ελαιόψωμο_thessmama_2

Αφήνουμε στο ταψί να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180  βαθμούς στον αέρα. Ψήνουμε για περίπου 40-50 λεπτά.

ελαιόψωμο_thessmama_4

Καλή επιτυχία!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy